Mire elég a Fnatic feltámadása? Játszhat döntőt ismét az UOL? Jönnek az LCS elődöntői

Mire elég a Fnatic feltámadása? Játszhat döntőt ismét az UOL? Jönnek az LCS elődöntői

Meglehet a G2-nak zsinórban a 3. döntő, vagy visszatér a Fnatic a legjobbak közé?

Szombaton és vasárnap rendezik az EU és NA LCS elődöntőit, ahol már kőkeményen a világbajnoki pontokért megy a küzdelem, hiszen egy eredményes tavaszi szezon már fél lábbal a vb-t jelentheti! Nézzük, mi vár ránk!

G2 vs. Fnatic

A két európai topmárka összecsapása, a gigászok harca. A Fnatic óriási játékot mutatott az H2k 3-0-s kiütésével és habár Quaye, az új "edző" nem a megszokott értelemben vett coach, pusztán az, hogy hagyta a többéves rutinnal rendelkező játékosait olyan hősökkel játszani, amelyeken jól érzik magukat (Rekkles Twitch, Vayne, Kennen) a meta erőltetése helyett, elég volt ahhoz, hogy az egész szezon során izmozó H2k-t ilyen szinten kiüssék. Végre Caps is elkezdett valami olyan formát mutatni, amivel az alapszakasz előtt beharangozták és Broxah csupán néhány hét alatt többet fejlődött, mint Amazing eddigi egész karrierje során. Ettől függetlenül minden mutató a G2 mellett szól, márpedig ők jungle fronton a legerősebbek, ahol a Fnatic a leggyengébb. Trick egy állat, óriási hatást tud a dzsungelből kifejteni az ösvényekre és biztos, hogy kegyetlenül meg fogja keseríteni Broxah életét, az ő játékuk kulcsfontosságú lesz szombat délután. 

A mi tippünk: 3-1-re nyer a G2

UOL vs. Misfits

A magyarok által legjobban várt meccs hát persze, hogy Vizicsacsiék összecsapása. A Misfits nagyot ment a Splyce ellen, de hiába a reverse sweep, az első két meccs eldobása tökéletesen megmutatta, hogy bőven van sebezhető pontjuk. Akire az újonc gárdánál mindenképpen figyelni kell, a KaKAO és az újabban elképesztően felszabadultan játszó PowerOfEvil, rájuk építve alapozhatja meg a vasárnapi sikert a Misfits. Persze ehhez Exileh-nak is bőven lesz beleszólása: Európa jelenleg bőven Top3 (de inkább Top2) midese úgy tűnik, bármilyen metában jól érzi magát, no pláne most, amikor annyira diverzív a hősválasztás, hogy szinte bármit lehet játszani Talontól Vladimiron át Syndráig. Persze itt KaKAO-val szemben majd a 2017-es szezon felfedezettje, Xerxe áll majd, aki simán feláldozza a saját erőforrásait, hogy ezzel segítse az ösvényeket. És akkor még nem ejtettünk szót az idei alapszakasz All-Star csapatának toposáról, Vizicsacsiról, aki könnyedén pályázhat az MVP címre is. Az alsó ösvényen szerencsére Samux is elkezdett beilleszkedni, és ha Hylissang nem fog rendszeresen facecheckelni alul ward nélkül, akkor már nagy baj nem lehet, ez sima ügy kell, hogy legyen az UOL-nak.

A mi tippünk: 3-0 UOL

Nyargaljunk is át Észak-Amerikára.

Cloud9 vs. Phoenix1

Avagy Jensenék vs Meteos. A Cloud9 domináns fél szezont produkált, aztán valami eltört, amiből mostanában próbálják összerakni magukat újra. A korai játékuk még mindig kicsit passzív, ami miatt általában hátrányból kell játszaniuk de pontosan ez az, amit a Meteos által irányított Phoenix1-nak ki kell használnia. Hiába, a jungler a legjobbtól (Hai) tanulta a shotcallingot és úgy tűnik, ragadt is rá valami, amióta a P1-ben játszik, élete talán eddigi legjobb formáját mutatja. Azonban, ha a C9 túléli az első 15-20 percet, akkor a csapatharcok már inkább az ő javukra billentik majd a mérleg nyelvét. Ez egy iszonyatosan ki-ki párharc lesz, kb. azon fog eldőlni, hogy ki tudja megtalálni az apróbb előnyöket és kihasználni a másik hibáit.

A mi tippünk: 3-2 a Cloud9 javára

TSM vs. Flyquest

Hai jól megfogalmazta: Lehet, hogy egy fiesztához hasonlít a játékuk, de ezt a cirkuszt ők irányítják! Ez a "parádé" elég volt a CLG ellen, akik ellen sikerült 0-2-ről fordítani, de valószínűleg vajmi kevés lesz a TSM ellen, akik mostanra nem is nagyon érzik a Wildturtle - Doublelift cserét. Ha Hai jól játszik, viszi a hátán az egész csapatot, de ha nem, fejetlen csirkékként rohangálnak. Ha Darshan nem yolozik be néha 1v5-be, valószínűleg a CLG ellen se lett volna meg a fordítás. A TSM-nél Bjergsen továbbra is NA legjobb midese, míg a felső ösvényen Hauntzer óriásit fejlődött az elmúlt hónapokban, a régió egyik legjobb (ha nem a legjobb toposa) jelenleg. A Flyquest részéről már az elődöntő is óriási siker és ezzel elégedettek is kell, hogy legyenek a rajongók is.

A mi tippünk: TSM 3-0 ezpz

Ti más eredményt vártok? Írjátok meg kommentben!

Menetrend:

Szombat: 

  • G2 vs. Fnatic 17:00
  • C9 vs. P1 21:00

Vasárnap:

  • UOL vs. Misfits 17:00
  • TSM vs. Flyquest 21:00

Magyar közvetítés lesz:

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!