Meglepő végeredmény Vácon, íme az ICL 37 dobogósai

Meglepő végeredmény Vácon, íme az ICL 37 dobogósai

A tavasz első hazai LAN versenyén borult a papírforma, a mixek leverték a együtt gyakorló csapatokat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az ICL 37. állomása szerencsétlen módon éppen egybe esik majd a CPH Games időpontjával, így néhány győzelemre esélyes csapat Dániában tartózkodik majd a legnagyobb hazai LAN ideje alatt. Az ICL címvédő HoP és a Lenovo-bajnok Sensei egyaránt külföldön mérettettek meg, ami esélyt adott a feltörekvő csapatoknak a bizonyításra.

Már ha csapatoknak vehetjük a Vácra nagy számban kilátogató mixeket, nagy visszatérőket és baráti összeállításokat, az idei verseny ugyanis inkább tőlük volt hangos, mint a teljes pompájukban érkező, összeszokott ötösöktől. Ebből a kategóriából talán csak a WSE-t tudnánk kiemelni, TRAKTOR-ék azonban ezúttal csak a Top8-ig jutottak.

A dobogós helyeken persze sok ismerős név felbukkant, a harmadik helyre tulajdonképpen a régi HoP állhatott. A STOP tábla néven játszó ötösből ugyanis superman, dwayne és superstar is ott volt anno az ICL 33-on második legjobb magyar csapatnak számító HoP-ban. Ezúttal a Lenovo-győztes dMk és DARVEX kiegészítésével a dobogó legalsó fokáig meneteltek.

A második helyre az újabban az OBSCURE Gaming zászlaja alatt vitézkedő, ex-KOS játékosok robbantak be: KARCSI vezetésével a reactioN, Lando, spinner és RamoS fémjelezte ötös alsó ágról jutott a döntőbe, és hiába az ellenfél pályaelőnye, 2:2-nél egy mapra voltak a verseny megnyerésétől.

A győztes így az alkalmi mix-ként összeállt, kissé talán túlzottan is önirónikus need more DM nevű csapat lett. Tigene, mach0 vagy éppen SzervasMarha neve persze itt is ismerősen cseng, mellettük KTerron és KaHu alkotta a LAN-győztes ötöst. A döntőt ahogy már említettük, pályaelőnyről kezdhették a felső ági bejutás miatt, és az első pályát rögtön be is húzták, a sima 2:0-án ülve pedig kiengedtek kicsit a tempóból. Az OBSCURE az elbukott Overpass után hamar 2:2-re alakította az állást, Cobblestone és Cache egyaránt náluk landolt, Inferno-t azonban már nem bírták el, mach0-ék ezzel az egész versenyt behúzták!

A verseny statisztikáit böngészve azért kitűnik, hogy a dobogós csapatoknak nem volt egyszerű dolguk az utolsó napig elverekedni magukat. Kizárólag a tíznél több meccset játszó csapatokat figyelembe véve, a legjobb K/D arányú játékosok között például senki nincs az első három helyezettből. 1.54-es statisztikával a szlovák Garmez játékosa, fredi vezeti a sort, mögötte 1.47-el kory, 1.45-el pedig gbk a WSE-ből.

A HS százalék rangsorát szintén külföldi játékos húzta be, Rusel 57.94%-on állt meg, utána twist (52.83) és SpeeDy (52.26) következnek. A fordítások királya, vagyis a legtöbb 1vX szituációt megnyerő játékos KTerron lett, 19 meccs alatt 31 alkalommal hozta le egyedül, emberhátrányból a kört. Mögötte azonban arányait nézve egy sokkal durvább statisztikát is találunk, Patronkahh számára ugyanis 10 meccs is elég volt ahhoz, hogy 20 fordítást megoldjon, ez pontosan meccsenként két nyert kör a csapatnak, amit igazából félig már elbuktak akkorra.

Gratulálunk a győzteseknek, reméljük a következő ICL-en hasonlóan magas létszám és színvonal köszön majd vissza a versenyről!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!