Így szerepeltek a magyarok Koppenhágában!

Így szerepeltek a magyarok Koppenhágában!

Összefoglaló a Copenhagen Games magyar eredményeiről!

A múlthét végén lezajlott a Copenhagen Games 2017, ahol bőven akadt magyar érdekeltség is. Ennek okán most beszámolunk róla, hogyan szerepeltek a hazánkat képviselő csapatok ezen a nemzetközi versenyen. Összesen 5, magyar játékost is szerepeltető, csapat vett részt a versenyen, ebből 3 női és 2 férfi csapat volt érintett: az eSport Engine, a Royal Bandits fe, a Main Street fe, a Sensei és a HoP.

Sensei

A flash, bodito, v1z3r, Barcode és MustanG ötös nagyon jól indította versenyét, hiszen a csoportkörben két sima győzelemmel kezdtek. Az első meccsen a Gamesport ellen 16:3-ra nyertek Cobblestone-on, majd ismét ezen a pályán a ZetMac-kel szálltak szembe, őket 16:5-tel küldték haza.

Ezután jöhetett az egyenesági kiesés szakasz, ahol sajnos a szintén magyar HoP lett az ellenfelük egy Bo3-ra. Őket is legyőzték 2-0-ra (cbble: 16:10; mirage: 16:7), tehát mehettek tovább, immáron egyedüli magyar-férfi ötösként a főversenyen. A következő fordulóban a lengyel PRIDE ellen kellett volna bizonyítani, azonban itt már nem sikerült a bravúr: flashék 2-0-ra kaptak ki ellenük (mirage: 16:12; cache: 16:6). Viszont nincs ok a szomorkodásra, bőven akadt szép megmozdulás még ellenük is:

HoP

Ahogy már az imént is szó esett róla, a HoP menetelésének a Sensei vetett véget, azonban a csoportkörös mérkőzéseik igencsak izgalmasra sikeredett, így érdemes néhány szót ejteni róla. A NOFEAR, bzt, Aaron, er9k és FIFI ötös egy nehezebb csoportban kezdett, ahol a dán Dejavue ellen két meccset is játszottak: az elsőt hosszabbításban nyerték meg egy hihetetlen comeback után 19:16-ra Cache-en. Ezután egy vereség következett a szerb Binary Dragons ellen, akik Train-en látták el a magyarok baját 16:11-re.

Tehát még egy meccset kellett játszanak a továbbjutásért, ellenfeleik ismét a dánok voltak, akikkel ezúttal Mirage-on csaptak össze egy sokkal simább meccsen, melynek eredménye 16:5 lett. Ezt követte az egyenesági kieséses szakasz, ahol a Sensei ellen kellett küzdeni, itt azonban alulmaradtak és kiestek. Az egyik legszebb megmozdulás ezúttal bzt nevéhez köthető, ahol egy parádés vakon-füstön keresztüli flickshotot mutatott be:

Royal Bandits fe és Main Street fe

Előbbi csapatot Kesszike, utóbbit leyla erősítette magyar oldalról, azonban egyikük sem jutott a csoportkörön tovább. A Royal Bandits legnagyobb ellenfele csoportjában a szintén magyar érdekeltségű eSport Engine volt: kétszer is találkoztak, ám mindkét alkalommal alulmaradtak ellenük, így kiestek.

A Main Street fe csapatának még nehezebb helyzete volt, hiszen az ő csoportjukban csak három csapatból állt. Ellenfeleik közül az egyik a Team Secret volt, akiket hosszú ideje a legjobb női csapatként ismerhet a világ, ebből adódóan a kupa legnagyobb várományosai voltak és végül be is zsebelték azt. Tehát leyláék két vereséggel búcsúzhattak a versenytől, nyeretlenül.

eSport Engine

Talán a legnagyobb meglepetés köthető az ő nevükhöz, hiszen beverekedték magukat a top 8-ba! A rchl-nylon-smuci trióval felálló magyar-dán női csapat csoportköre nagyon jól sikerült, hála a Royal Bandits elleni győzelmeknek. Ezután jöhetett a rájátszás, ahol első ellenfelükkel, a doyoueven-nel Bo3-ban végeztek is 2:1-re.

A legjobb 8 között a London Conspiracy nevű orosz ötössel csaptak össze. Ismét Bo3 meccset játszottak, ahol az első pályát egy igen szoros 16:14-gyel vesztették el, majd a másodikon 16:12-re nyertek, így jöhetett a mindent eldöntő pálya, Train, ahol sajnos alulmaradtak az oroszok ellen 16:9-re, így ők is búcsúzhattak a versenytől. Top 8 helyezésükkel mondanunk sem kell szép eredményt értek el, ráadásul a magyarok között is ez lett a legjobb helyezés, tehát büszkék lehetnek magukra!

Mint ahogy mindenki más is büszke lehet magára, aki részt vett a Copenhagen Gamesen a magyarok közül és képviselte hazánkat! Mindenkinek gratulálunk és még szebb eredményeket kívánunk a jövőben!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!