Újabb francia út, újabb magyar siker!

Újabb francia út, újabb magyar siker!

Több hónapja is annak, hogy bluerzor átigazolt a franciákhoz, azóta sikert sikerre halmoznak, nem volt másképp ezúttal sem.

Subicz Dániel, vagyis bluerzor április elején újra útra kelt és kiment francia csapatához, a Gamers Origin-hez. Április 11-én már elkezdődött a gyakorlás, vagyis a bootcamp, amit nem véletlenül csináltak, a fejlődés mellett, hiszen egy újabb nagy francia versenyre készültek, vagyis a Gamers Assembly-re. Az előzőekben már több sikert is elért a csapat nagyobb megmérettetéseken már korábban.

Bluerzor - "Ha elvesztünk egy fontos meccset, akkor sincs az, hogy felbomlunk, hanem próbálunk fejlődni"

Mióta a GamersOrigin-hez verődött bluerzor, igencsak kalandos utat járt be karrierjével, megjárta Franciaországot is többször.

A versenyre 14-én indultak el, közösen a csapattal és persze a háttérstábbal, ahol egy elég erős mezőny képviseltette magát ismét, nem véletlenül mondta azt bluerzor, hogy ez lesz élete talán legnehezebb megmérettetése.

A csapatok közt volt egyébként a Challenger France-ról és több másik francia versenyről ismeretes Team LDLC, akikkel egyébként már döntőztek bluerzorék, valamint a Nerv, akik tagjai közt olyan játékosokat tudhatott, mint Kadir vagy Je Suis Kas, akik mind megjárták már vagy a CS-t vagy az LCS-t.

Végül sikeresen átverekedték magukat több csapaton és a döntőben az előbb említett Nerv-el szemben találták magukat.

A döntő, ahogy az lenni szokott egy Bo5 keretein belül zajlott le, amit mindkét csapat megszenvedett rendesen, hiszen mind az 5 mérkőzés lehetőségével éltek. A nerv középső ösvényén egyébként by myself játszott, aki a szemfülesebbeknek ismerős lehet, hiszen 2015-ben még a koreai Samsung Galaxy csapatát erősítette. Az utolsó mérkőzéshez már kevesebb, mint fél óra kellett, hogy bluerzorék ismét elhozzák a végső győzelmet. 

Az, hogy ezt a tornát is megnyerték ilyen ellenfelek mellett már önmagában nagy szó, de ha ehhez még hozzátesszük azt is, hogy francia csapat három nagyobb versenyt még soha nem nyert meg zsinorban, még inkább van okunk büszkéknek lenni.

Év eleje óta tehát három nagyobb versenye első helyezése (Montpellier e-Sport, Lyon e-Sport és a mostani Gamers Assembly) áll a nevük mellett, valamint egy harmadik helyezés az úgynevezett francia MEB-en, vagyis a Challenge France-on. Reméljük további sikereket is láthatunk majd tőlük és talán egy napon az LCS színpadán is megfigyelhetjük őket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!