Riói hangulat lesz az idei MSI-n

Riói hangulat lesz az idei MSI-n

Április 28-án indul az MSI, ezúttal Dél-Amerikában, itt is változik majd kicsit az eddig formátum.

A tavaszi és nyári LCS splitek között kerül megrendezésre az év második legnagyobb nemzetközi versenye a VB után, ez a Mid Season Invitational. Nem csak a kínai vb helyszínnel újított a Riot, az MSI is olyan kontinensre megy, ahol eddig még nem járt, még pedig Dél-Amerikába, Sao Pauloba és Rio de Janeiroba! 

Ha láttál már bonyolult struktúrát

Összesen 13 csapat fog résztvenni az MSI-on, a seedelés pedig az előző években elért VB és MSI teljesítmények alapján alakul majd. Természetesen az idei VB sorsolását is befolyásolja majd az MSI-on elért teljesítmény, tavaly például a G2 vakációjának köszönhetően nem a legjobb helyen kezdtek az európai csapatok ilyen téren.

Jelenleg az alábbi 13 régiót tartja számon a Riot Games:

  • Latin-Amerika Dél (LAS)
  • Észak-Amerika (NA)
  • Kína (CN)
  • Korea (LCK)
  • Európa (EU)
  • Latin-Amerika Észak (LAN)
  • FÁK (CIS)
  • Tajvan (LMS)
  • Dél-kelet Ázsia (SEA)
  • Óceánia (OCE)
  • Japán (JP)
  • Törökország (TUR)
  • Brazília (BR)

Minden régió első helyezettje lesz meghívva a versenyre, így jön össze a 13 résztvevő csapat. Mivel egy-egy év elteltével igencsak nagy erőviszonybeli változás történhet egy-egy régión belül és persze nemzetközi szinten is, így az elmúlt két évet fogják figyelembe venni a seedelésnél. Jó példa erre a tavalyi ANX, akik a a világbajnokságon nagyon jól teljesítettek, míg az LMS-nek nem jutott be csapata negyeddöntőkbe, mégis, csak ez alapján nem lehet kijelenteni, hogy a CIS régió erősebb lenne az LMS-nél.

Ezen kívül strukturális változások is történtek a régiókon belül, pl. az LMS és a SEA szétválasztása. Ezeket a tényeket figyelembe véve a Riot úgy döntött, hogy a 2015-ös és 2016-os VB-t és MSI-t veszik majd alapul, a nagyobb hangsúlyt pedig a VB kapja majd érthető módon. A tavalyi évi eredmények szintén nagyobb súlyozást kapnak.

GF = csoportokig jutott QF = negyeddöntőkig jutott SF = elődöntőkig jutott RU = második helyezés C = győztes

A Riot pontott tett egy örökös vita végére: EU > NA

Az eredmények alapján Kína (CN), Európa (EU) és Korea (KR) automatikusan a csoportkörben fognak kezdeni, ahova 6 csapat megy tovább. Észak-Amerika (NA) és az LMS régió a Play-In stage második körében kezdenek majd, a többi, kisebb régió pedig az első körben. Ettől függetlenül már nem egy csokorként kezelik ezeket a régiókat, mint eddig, egyszerűen az eddigi teljesítményeik alapján kerültek ide, de a "Wildcard" régió mint gyűjtőnév megszűnt.

Az első körben résztvevő 8 csapat két, 4 fős csoportba lesz osztva, Bo1-ek keretein belül, egy double round robin segítségével végül két győztes csapat kerül ki. Ez a két győztes fog szembenézni a második körben az NA és az LMS régióval egy-egy Bo5 összecsapás erejéig. Aki itt nyer, az kvalifikálja magát a csoportokba, a vesztesek pedig még megküzdenek egymással a fennmaradó utolsó helyért a csoportkörökben. Ezzel lényegében a Riot eldöntött egy örökös vitát, Európát előrébb sorolta Észak-Amerikánál, legalábbis az elmúlt két évet figyelembe véve.

Ahogy azt írtuk korábban, az idei MSI eredményei is befolyásolni fogják az októberi VB seedelését az alábbiak szerint, egy példával bemutatva.

Ha a képen látható helyzet állna elő az idei MSI-on, akkor Korea, Kína, Európa és az LMS kerülnének elsőként kisorsolásra a VB-n a 4 csoportba, azaz ezen régiók első kiemeltjei nem találkozhatnak a csoportkörökben, lévén ez a jutalma az MSI első négy helyének. Ugyanígy, a CIS régió bekerül a VB kalapba és plusz egy csapatot vihet VB-re, mivel magasabb helyen végzett, mint a többi kisebb régió.

Mint láthatjuk, itt is kicsit próbálták kibővíteni a lehetőségeket és mindenkinek esélyt adni arra, hogy megmutassák magukat, ez főleg a kis régióknak kedvez, akiket végre ennyi év után külön-külön kezel a Riot.

Nagyon felkavarta a vizeket idén a Riot Games, mind az MSI-on, mind pedig a VB-n, nemsokára kiderül, mennyire lesznek sikeresek ezek a változtatások.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.