Újabb sújtás az Origen-nek, pénzbírságot kapott a csapat!

Újabb sújtás az Origen-nek, pénzbírságot kapott a csapat!

Az Origen balszerencse sorozata folytatódik, az LCS kiesés után a Riot még pénzbírságot is kiszabott a csapatra.

Nemrégiben lezajlott Európában is a promóciós bajnokság, ami során két LCS csapattól is búcsúztunk, köztük az xPeke által alapított Origentől is. Ezután folytatódott a balszerencsék sorozata, hiszen csapatát még pénzzel is megbírságolták.

Egy korszak lezárult: kiesett az Origen az LCS-ből

Challengerből LCS-be, LCS-ből vb-re, majd vissza Challengerbe.

Az egész sztori márciusban kezdődött, amikor az Origen nem megfelelően állította össze a szerződést az edzőjükkel, valamint a cserejátékosokkal. Későbbi ellenőrzések során megállapították, hogy az Origen és csapat kezdő játékosai közötti szerződés nem volt megfelelő a pénzügyi követelményeknek Németországban.

Akkor még az Origennek nem voltak meg a megfelelő követelményei a Csapat Részvételi Megállapodás szerint. Ezek a dolgok mostanra letisztultak és mivel ezek nem feleltek meg a szerződés feltételeinek az Origent 10 ezer euróval büntették.

A szabályzat a következő képpen szól:

  • A csapat tulajdonosa készített egy írásbeli megállapodást a csapat aktív és csere játékosaival arról, hogy az aktív játékosok teljes munkaidőben, míg a cserék legalább részmunkaidőben "dolgoznak".
  • A csapat tulajdonosának meg kell felelnie a nemzeti, a szövetségi, az állami és a helyi bér juttatás szabályainak, amik a csapatra, a csapattagokra, valamint ha vannak, akkor a csapat menedzseire is vonatkoznak, beleértve a társadalombiztosítást, a munkanélküliség költségeit és az adózást is.

Az Origen itt szegett szabályt, hiszen nem voltak megfelelő szerződéseik, ezért lett kiróva rájuk a forintban több, mint 3 milliós bírság.

Jó dolog látni azt, hogy a Riot nem kivételezik senkivel és teljesen komolyan veszi a szabályzatot. Ez is egy jó útvonal lehet ahhoz, hogy az e-sportot is végre hivatalos sportként tekintsék.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!