Ezért lesz iszonyat OP az új Rift Herald!

Ezért lesz iszonyat OP az új Rift Herald!

Érezhető volt, hogy a Rift Heraldnak kevés prioritása volt eddig, de amit megoldásként hoztak kissé durvára sikerült.

Látványosra sikerült a Szurdok hírnöke/Rift herald újítás és akkor még enyhén fejeztük ki magunkat. Az eddigire nem fektettek túl nagy hangsúlyt a játékosok, bár alkalmanként elhozták, rendszerit a toposnak, hogy jobb 1 v 1 lehetőséget és persze miniontolást adjanak nekik, de leginkább a sárkányok voltak fókuszban. A hírnök inkább egy fajta kényszermegoldásnak bizonyult, ha épp nem volt mit elhozni a pályán és jól jött ki a lépés.

Ez könnyen változhat a jövőben, bár még csak PBE-n lehet kipróbálni az új hírnököt, aki kísértetiesen hasonlít a sutyerákra, csak éppenséggel ötször akkora.

A mérete persze nem az egyetlen dolog, ami változhat. Az eddig 20 percig tartó állandó erősítés helyett egy aktiválható képességet kapunk, ami az őrszemünk helyett jelenik meg, ha megöljük a szörnyet. Ezzel tudjuk majd megidézni bármelyik ösvényre a közelünkben, ahol fénysebességgel kezdi el dönteni a tornyokat. Persze megölni is nehezebb, de amit kapunk érte, bőven megéri. Még akár három hegysárkány által nyújtotta erősítéssel is felér az ereje és az ellenfél csapata csak imádkozhat, hogy legyen teleportja a toposnak, mikor megjelenik egy üres ösvényen.

Azt azért lehet látni, hogy az inhibitor tornyokkal már nehezebben bánik el, az inhibitorokkal még inkább, de ezzel az eszközzel még így is könnyen meg lehet fordítani az erőviszonyokat, ami az objektívákat illeti. Kissé meglepetten állunk a jelenség előtt, hogy ezt a Riot komolyan gondolta-e. Valóban ezzel fogják helyrebillenteni majd az egyensúlyt, hogy ne minden a sárkányokról szóljon az első 20 percben? Ami még szebbé teszi az egészet, hogy ellentétben más megidézett szörnyekkel, nem kap azonnal aggrot a toronytól, így ha jól időzítjük egy minionhullámmal, egy egész ösvényt végigverhet ha nem figyelnek rá. Nem tudjuk, hogy ez egy tervezett feature, vagy csak nem vették még észre ha a hibát, de ha ez ilyen formában kerül be iszonyat OP lesz.

Szerintetek van helye egy ilyen erős eszköznek a játékban? Mi lehet rá a counterplay, állandó harcok a hírnöknél?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!