Matematikailag még nem, de lényegében megvannak továbbjutók

Matematikailag még nem, de lényegében megvannak továbbjutók

Az ESL Pro League idei kiírásának hajráját maximum a fnatic, vagy egy isteni csoda tudja csak izgalmassá tenni.

Az ESL Pro League európai csoportköre a szezon elején rendkívül izgalmasan indult, csak úgy záporoztak a meglepetések. A Kinguin két-három hét után még a mousesports mellett az első helyen állt, a NiP és a G2 bukdácsolt, a szerepek azonban szép lassan beálltak a szezon közepére. Váratlan eredmények persze még itt is voltak, pár hete még a HellRaisers is továbbjutásra állt, valamint a Heroic is az első hat hely felé kacsintgatott.

Az utolsó körökre azonban úgy tűnik rákapcsoltak az esélyesek, és mostanra már látszik, kik lesznek a továbbjutók Európából. Persze tudjuk, minimum két forduló, vagyis összesen négy map még hátravan mindenkinél, de azért "bármi" már nem történhet, a továbbjutás a 14 csapat közül reálisan már csak 7-et érint, nagyon nagy jóindulattal és hittel is csupán 10-et.

A North már fixen továbbjutott, a mousesports-nak négy meccsből egyet kell nyernie, így ők is a tuti kategóriába sorolandóak. A G2-Na'Vi-FaZe-Astralis négyes helyzete is egyszerű, hátralévő 2 meccsükön legalább 1:1-et kell hozniuk mindkét ellenféllel szemben, és kijutnak a döntőre. A dolgot egy picit bonyolítja, hogy a Na'Vi még meccselni fog a mousesports ellen, a FaZe és a G2 pedig épp egymással találkozik, így ha ezeken a meccseken bármelyik csapat 2:0-ra veszít, nagyon nehéz helyzetbe hozza magát!

Ha viszont a fent említett négyesnek sikerül az 50%-os átlag hátralévő négy mapjukon, akkor megvan mind a hat továbbjutó, nincs több nyitott kérdés. A fnatic az egyetlen, aki 6 hátralevő meccsén ha óriásit játszik, még beleszólhat a többiek dolgába. Ehhez persze az kell, hogy 50%-nál sokkal jobbat hozzanak, vagyis 6-ból legalább ötöt nyerniük kell, és akkor még mindig csak holtversenyben lesznek a többiekkel. A Heroic, NiP és EnVyUs triónak már csak matematikai esélye maradt, ha mostantól minden mapot behúznak, álmodozhatnak a továbbjutásról, de ha ez a csoda nem történik meg (márpedig nem nagyon fog), akkor ők is kiszálltak a további küzdelemből. A kieső pozíciót vélhetően a jól rajtoló, aztán kézifékkel egy helyben ragadó Kinguin biztosította be magának, az utolsó három körben nehéz ellenfelekkel szemben kellene nagyot villantani a bent maradáshoz.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!