NBA nagyágyú az induló 2K games e-sport ligájának élén

Volt már igazolt FIFA játékos és az NFL is e-sport ligát kapott Amerikában. Ideje volt, hogy az NBA is beszálljon a buliba.

Eddig csak félig hivatalos szinten volt arról szó, hogy az NBA és 2K Games egyesíti erőit és közösen indítanak e-sport bajnokságot, de a hét elején Brandon Donohue-t, a nemzeti kosárliga korábbi marketing alelnökét kinevezték az e-sport divízió élére és ő megerősítette, hogy 2018-ban indul az ENBA. Persze a kinevezés után egyből megindultak a mutogatások Reddit-en, hogy Donohue-nak semmi köze nincs a játékhoz, soha nem foglalkozott az elektronikus sportokkal korábban és ezzel megint sikerült egy teljesen irreleváns embert ültetni olyan pozícióba, ahol tapasztalatra lenne szükség. De az új elnöknek azért megvolt a válasza:

„Maga az e-sport világ nagyon érdekes és számomra relatíve ismeretlen. De tudom azt, hogy mit nem tudok, szóval majd olyan emberekkel veszem körbe magam, akik releváns tudást és tapasztalatot hoznak. A másik oldalról viszont a marketing meg az eladások világát tökéletesen ismerem és azt hiszem ebből kovácsolhatok némi előnyt.”

Az induló ligát az igazi NBA alapján akarják elindítani és a tervek szerint minden héten az igazi mérkőzések határozzák majd meg az e-sport meccseket is. Ez a rendszer nyilván az alapszakasz párosításait mutatja, de a rájátszásba már azok kerülnek be, akik kiérdemlik. A csapatok közül a Toronto Raptors, a Sacramento Kings és a Dallas Mavericks jelezte, hogy részt vennének a ligába, rajtuk kívül pedig, ha minden igaz, akkor még öt csapattal folytatnak tárgyalást. Tehát a tizenkét igazi együttesből nyolc nevez ez esport ligába és 2018 januárjától indulhat a virtuális kosárbajnokság is a rendes mellett.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!