Eddig csak az Ergotic tudta borítani a papírformát a magyar SEC döntőn

Eddig csak az Ergotic tudta borítani a papírformát a magyar SEC döntőn

A HoP 16:1-es döntőn biztosította első helyét, egy kiadó hely még van a nemzetközi csoportkörbe.

Szerdán kezdetét vette a SEC ötödik szezonjának magyar selejtezője, ahol négy meghívott csapat mellé négy selejtezőből érkező együttes is csatlakozott, hogy közülük a legjobb három a nemzetközi csoportköbe juthasson. Az alsó és felső ágas meccseken kevés meglepetést láttunk a párharcok kimenetelét illetően, a pontszámok láttán viszont egy-két alkalommal azért felakadt a szemünk.

A felső ág első körében egyedül a Corvini botlott az esélyesek közül, gabesson-ék ezzel rögtön alsó ágra is rakták magukat, ahonnan többet már nem lehet hibázni. A 16:14-es meccsen apróságok döntöttek coolio-ék javára, de még ezzel együtt sem ez a Mirage-csata bizonyult az első kör legizgalmasabb párosának. A WSE vs. Addict meccsen ugyanis szintén 16:14-es eredmény született, némi drámával fűszerezve, hiszen a WSE játékosa kory, mostanra már az ellenfél csapatát erősítette, Traktorék mellett TGeR volt az új ötödik, de dwayne is besegített beugróként.

A HoP 16:3-ra, a Sensei 16:1-re nyert, ezeken a meccseken kevés kérdés volt, és már itt látszott, milyen döntőre számíthatunk a felső ágon. Ennek megfelelően FLSAH-ék villámgyors 2:0-val le is foglalták maguknak az egyik továbbjutó helyet, miután se Train-en, sem pedig Inferno-n nem engedték 10 kör fölé a WSE újszerű ötösét. Az Ergotic azonban igazolta, nem volt véletlen a Corvini elleni siker, az első mapot szépen be is húzták a HoP ellen is. Innen azonban fordítottak Aaron-ék, ezzel ők lettek a szerdai nap másik továbbjutója. És ha már ennyire lendületbe jöttek, a Bo1 döntőben 16:1-re verték a Sensei-t, ezzel övék a legmagasabb magyar besorolás a nemzetközi csoportkörben.

A felső ágról lepottyanó csapatok számára sem ért véget a verseny egy vereséggel, alsó ágról ugyanis szintén tovább lehetett jutni, innen azonban csak egy hely kiadó. A Corvini tanult az Ergotic elleni vereségből, a srácok felszívták magukat és előbb az 1337Players-t verték 16:13-ra, majd jött a WSE egy 16:7-es kiütéssel. A másik ágon az immár ugye kory-val kiegészült Addict jól kezdett, de az Ergotic-kal már ők sem bírtak, így az alsó ági döntőben Corvini vs. Ergotic visszavágót láthatunk majd. A Bo3 meccset csütörtökön 18 órától követhetjük élőben, ez a meccs dönti el, ki lesz a harmadik magyar csapat a nemzetközi csoportkörben, ki szerzi meg az utolsó hazai selejtezős helyet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!