Az online ligák királyai - 2017 eddig nekik kedvez

A meta még sosem volt ilyen egyértelmű, ha az online versenyek eredményeit nézzük, meglepő nevek a legjobbak között.

A CS:GO jelenlegi topcsapatai szinte minden versenyen ádáz harcot vívnak egymással, már ami a LAN-döntőket illeti. Hiszen az online csoportkörökben és selejtezőkben eddig elég egyértelmű tendenciát figyelhetünk meg 2017-ben. Egyrészt azt, hogy egy-egy kvalin jól szerepelni bárki tud, stabil hétről-hétre mutatott jó teljesítményt, ami az ESL Pro League és az ECS csoportköréhez kell online, már kevesebben.

Az Astralis, North és FaZe hármas elég hasonló utat jártak be, nevük alapján ugyanis a legtöbb esetben őket már direktben hívják a versenyekre, ha valamiért mégsem így történik, akkor kiharcolják maguknak. A DreamHack Las Vegas során a szervezők elfelejtettek meghívót küldeni a FaZe-nek, de semmi baj, a selejtezőben simán félreállították a FlipSid3-ot és utaztak az USA-ba. A North-ot ECS helyétől fosztották meg a névváltás miatt, de simán megnyerte a szezon előtti Developers League selejtezőt a többiek előtt.

Az ESL Pro League-ben mindhármuk továbbjutása biztosnak látszik, a North 17:7-es eredményével magabiztosan vezeti a tabellát és igazából megelőzni sem nagyon fogja már senki. Az Astralis-nak két meccsből egy, a FaZe-nek négy meccsből két győzelem kell, hogy 100% legyen a LAN-döntős helyük. Az ECS-ben is hasonló mutatókon ülnek, Az Astralis az első, a FaZe a második az európai csoportkörben.

A G2 útja nem volt ilyen egyértelmű, hiszen az ötös megalakulásakor még alapos hátrányban voltak a többiekhez képest. Pár hónap alatt viszont össze érett a gárda, az ECS-ben jelenleg egy kivételével eddig minden meccsüket nyerték, az ESL Pro League-ben pedig 0:6-os mérlegről 14:10-re javultak fel, ami azt jelenti, hogy utolsó 18 meccsükből 14-et behúztak kennyS-ék. Emellett, mivel a StarSeries szervezői nem látták bennük az erőt, selejtezőn kellett kijutniuk az eseményre, az EnVyUs 2:0-ás lemosásával teljesítették is a feladatot és utazhattak Kijevbe a többiek után.

A lista meglepetéscsapata a mousesports, akiknek valljuk be, NiKo távozása után kevesen jósoltak volna szép eredményeket. A tulajdonosok azonban alaposan átgondolt változásokat hoztak, megváltak Spiidi-től is és visszahozták az Oskar + chrisJ féle dupla AWP-s felállást, ami egyszer már annyira jól működött. A kvalikon mindig egy-két körrel a vége előtt estek ki a küzdelmektől, az igazi menetelésüket az ESL Pro League és az ECS csoportköreiben hozzák.

A Pro League-ben továbbjutásra állnak, olyan együtteseket előzve, mint a Na'Vi, a FaZe, a fnatic vagy éppen a Virtus.pro, akik egytől egyig Major legendáknak számítanak jelenleg. Az ECS-ben pedig úgy állnak továbbjutó helyen, hogy csupán kettő azaz kettő meccset játszottak. Mindkettőt nyerték, ezzel pedig a 10 csapatos csoportkör negyedik helyén tudnak állni, hiszen a fnatic, EnVy, NiP, VP és GODSENT eddig egyetlen meccseket tudtak csak nyerni, az összes többit elbukták.

2017 legnagyobb onlinereinek tehát ez az öt csapat tekinthető, akik szerencsére LAN-on is egytől egyig bizonyítottak már az idén! Ha kiírnak egy kvalit, elindul egy újabb kupa, az ő meccseikre érdemes odafigyelni, LAN-on pedig tőlük várhatjuk a hosszú meneteléseket az európai csapatok közül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!