Olcsópakli - Elemental Mage legendary lap nélkül

Olcsópakli - Elemental Mage legendary lap nélkül

Classic és Un'Goro lapokból összerakható tempo deck, mellyel bizonyítottan le lehet jutni akár Legend rankig is.

Sokat foglalkozunk a profi játékosokkal és az általuk forgatott ladder- és versenypaklikkal, időnként azonban igyekszünk figyelmet szentelni egy-egy olyan összeállításnak is, melyek a szerényebb lapkészlettel rendelkező játékosoknak is elérhető távolságban vannak. Olcsópakli rovatunk mai felvonásában egy Elemental Mage decket mutatnánk be.

A pakli magasabb rankokon is bizonyított már, a deck szülőatyja, Squatch ugyanis Rank 4-ről Legendig mászott vele, így ha valaki kellően elsajátítja a pakli fortélyait, akkor egészen messzire juthat vele. Lássuk magát a listát!

A deck kizárólag Classic és Un'Goro kártyákból áll, összesen 9 rare lappal, így egészen olcsón összetehető, az egész kijön 1380 dustból. Egy tipikus tempo pakliról van szó, ahol a lehető legjobban igyekeznünk kell a curve-ön játszani, megtartva a kontrollt az asztalon, ezzel elősegítve azt, hogy a folyamatos nyomással előkészíthessük a terepet a burn lapoknak (Fireball, Frostbolt), melyekkel pontot tehetünk a meccs végére.

Fontos eleme a paklinak az elementál-szinergiák kihasználása (Steam Surger, Tol'vir Stoneshaper, Servant of Kalimos). Ezekhez a Fire Fly és a Flame Geyser biztosítják a garantált alapanyagot - sok esetben érdemes is betartani a tokenekből egy-egy darabot, hogy rendre aktiválni tudjuk az előző körre hivatkozó effekteket. A deckben található még némi Secret vonal is az Arcanologist és a Kirin Tor Mage által, melyek a Counterspellre építenek. Mivel jelenleg az Ice Block a legnépszerűbb Secret a játékban, ezért könnyen meglepetést okozhat az ellenvarázslat - ha adott esetben el tudunk csípni vele például egy Crystal Core-t, akkor különösen nagyot szólhat.

Az univerzális elementálok és néhány "Mage-klasszikus" (Mana Wyrm, Arcane Intellect) mellett bekerült a pakliba egy Acidic Swamp Ooze is, mely a Warriorok mellett a mostanság nagyon hatékonyan működő Paladinok ellen jöhet nagyon jól.

Egy viszonylag könnyen tanulható, ugyanakkor hosszú távon sem unalmas és bizonyítottan működőképes deckről beszélünk tehát - ha olcsó paklit keresel, amivel jól lehet mászni a létrán, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!