Graves visszakaphatja a szivarját végre!

Graves visszakaphatja a szivarját végre!

Emlékeztek mikor pár évvel ezelőtt elvették Graves szivarját pár dohányterméket érintő törvény miatt? Meme is született belőle, de úgy tűnik ennyi volt.

Ritkán jön be az, hogy valamire éveken keresztül vágyunk, de nem kaphatjuk meg, aztán egyszer csak az élet úgy hozza, hogy mégis teljesülhet a vágyunk. Valahogy így érezheti most magát a LoL közösség egy nagy része, akik éveken keresztül vártak arra, hogy Graves visszakapja ikonikus szivarját. Erről a napokban kirakott Twitter poszt árulkodik leginkább, Marc Merril oldalán.

A legendás hozzátartozó kiegészítőt 2014-ben távolították el, miután az egyes törvényekre valamint kultúrákra nézve elvileg sértő volt. Kissé vicces ezt kimondani egy olyan játékban, ahol Gragas állandóan vedel, Teemo pedig egyértelműen túl sokat gombázik, a játék célja pedig épületek elpusztítása és különböző szörnyek, minionok és persze hősök legyilkolása. 

Ennek az időszaknak azonban úgy tűnik vége, egyrészt Marc Merril, azaz Riot Tryndamere erről már nyilatkozott korábban is, igaz az április elsejei poénok közepette, de azóta sok idő eltelt, hogy ez csak vicc legyen és még mindig ezen lovagoljanak.

Az biztos, hogy ahhoz képest mekkora változtatást is jelentett ez a karakterben, az egyik legnehezebben elfogadott döntés volt a rajongók részéről, meg is született a Graves meme “Why can Leblanc one-shot me with one ability but Graves still can’t have his cigar?”, vagyis mért tud LeBlanc one-shotolni engem, de Graves-nek nem lehet szivarja. Egyszerűen egy kegyetlen döntés volt, amit sajnos meg kellett hozni. Két évvel ezelőtt RiotSilver a következőket mondta:

Hadd magyarázzam el kicsit, miért távolítottuk el a szivart. Sok régióban veszélybe került a játék korosztály besorolása, mivel dohányterméket jelenítettünk meg. Ezt a szabályzást elég szigorúan nézik egyes részein a világnak, így egyértelművé vált, hogy el kell távolítsuk a szivart a splashart-ból. Az idetartozó törvények néha különbözőképpen érvényesülnek e témában, ami miatt például elfogadható, hogy egy nem állandóan aktív tartalom, mint mondjuk egy kisfilmben rendben van ha ott a szivar, de egy olyan kulcsfontosságú résznél mint a splashart, amit minden betöltésnél látunk, már nem elfogadott.

Ezek ellenére, mégis meg akarják változtatni a dolgot, talán a Riot-ot már annyira nem érdekli a besorolás, vagy egyszerűen az érintett területek már máshogy állnak a témához. Ami minket illet, azt jelenti, hogy újra visszakapjuk az egyik legtökösebb karaktert teljes formájában. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!