Egy magyar csapat maradt talpon a Challenger Series selejtezőjében

Egy magyar csapat maradt talpon a Challenger Series selejtezőjében

De ők vasárnap a döntőért játszhatnak!

Szomorúan zárult a magyarok számára a nyári Challenger Series selejtezőjének pénteki játéknapja: kiesett a WiLD, a THR és bluerzorék is, így már csak egyetlen bennmaradt magyar csapatnak, a Beautiful Talented Mennek szurkolhatunk. Na de nézzük is, mi történt pontosan:

WiLD - Different Dimensions 1-2

Először úgy tűnt, hogy a WiLD lejátszott meccs nélkül, egyből az elődöntőben játszik majd, miután az első fordulóban nem jelent meg az ellenfelük, a KappaPride, míg a másik ágon szintén noshow-olt a jelenleg belső problémákkal küzdő Team HoP, valamint az egyik legjobb görög csapat, a Different Dimensions (ahol éppen Forg1ven is tengeti napjait, de végül nem ő játszott). Az utolsó pillanatban szólt a Riot, hogy hohó, gyerekek, mégis itt a DD, játszani kéne, így végül volt WiLD meccs, nem is akármilyen! Az első párharc a DD-é volt, és bár Adm Aurelion Sollal nagyot ment, sajnos kevés volt a DD armada ellen, akik eléggé elverték az alsó ösvényt, míg miden Sparks Ahri-ja elég félelmetesre hízott a végére. Ennek ellenére szoros meccs volt, nem úgy, mint a második, ahol a WiLD lényegében az első percben eldöntötte a mérkőzés kimenetelét egy jól kivitelezett jungle invade-del. Domee korai előnyéből fakadóan jobban tudott segíteni az ösvényeken és úgy tűnik, hogy Adm ellen ezentúl Talyah is bannolva lesz, de a meccs igazi MVP-je Hextasy volt, aki önkívületben játszott Thresh-sel:

A harmadik meccs nagyon ki-ki volt, mindkét gárda elég erős kompozíciót hozott, de végül a DD bizonyult erősebbnek és főleg Sparks Cassioja, aki nem egyszer ultizott szinte tökéletesen, semlegesítve több WiLD játékost is, amiből könnyen tudott fordulni a DD. A vége 2-1, de nagyot mentek a vadak, nincs miért szégyenkezni.

Team Horizon Reapers - Haldy 0-2

Az első meccsen Sk1nzor kikapott a középső ösvényen LeBlanc-kal az ellenfél Kassadinjától, és bár benji egy darabig életben tartotta a THR győzelmi reményeit, az a Kassadin iszonyatosan elhízott, főleg, miután megvette a Mejait is, ha valahol megjelent, ott biztosan meghalt egy THR játékos. Qgloof viszont eléggé belerázódott Rakanba, valószínűleg sokat látjuk még ezt a hőst majd kompetitív vonalon is. A második meccsre viszont nehéz mit mondani: óriási előnyben játszott végig a THR, Sk1nzor, Marine és Joe is sok killt kaptak, a játék elején a Haldy-nak nem sok köze volt a meccshez, ennek ellenére tartották magukat legalább farmban, majd később objektívekben is és ez lett végül a THR veszte. Hiába a kill előny, aranyban nem tudtak elhúzni, a végén pedig a Fiora outscalelt mindenkit. 

GamersOrigin (bluerzor) - Baskonia 1-2

A nyugati szerveren a bluerzorral felálló GamersOrigin elég kemény ellenfelet kapott a Baskonia személyében, olyan ex-LCS játékosokkal teletűzdelve, mint Werlyb vagy Pepiinero. Ennek ellenére nagyon magabiztosan kezdték az első meccset és bár bluerzortól elvették a védjegyének számító hőseit (Lee, Elise), Graves-szel pedig nem tudott akkora nyomást helyezni az ösvényekre, ez meg is látszott a játék korai fázisában. Amikor viszont tudott segíteni, akkor Shemeket és Tonerre-t próbálta előnyhöz juttatni, akik pedig köszönték szépen, a végén szépen le is hozták a meccset 40 perc alatt. Ettől függetlenül nagyon szoros volt, 1-1 baron mindkét oldalon és a végén mindössze 5k arany különbség.

A második meccsen teljesen el volt tűnve a GO, a Baskonia játékosai ezzel szemben szépen rotáltak a pályán, teljesen sakkban tartva a Shemekéket és hiába bluerzor Lee-je, kevés volt a fordításhoz. 30 perc alatt jött az egyenlítés, jöhetett tehát a mindent eldöntő 3. meccs, ahol sajnos Tonerre és az új lövész, Chrisberg is teljesen el volt tűnve. Ezzel szemben Pepii villogott, ezúttal Aurelion Sollal (biztos Adm-től leste #kappa), míg topon Werlyb hozta a kötelezőt. Shemek és bluerzor próbálták életben tartani a GO esélyeit, de szépen lassan felőrlődtek, a vége tehát 2-1 és GO kiesés a legjobb 16 között.

EUNE bracket

BTM - Evolution 2-0

A többi magyar csapat vagy játékos (myRevenge, One Piece Esports és a mumussal felálló Neverback) már korábban kiesett. Az egyetlen talpon maradt ötös a Beautiful Talented Men, akik két sima meccsen verték az Evolution csapatát. Azonban annál nehezebb dolguk lesz a legjobb 4 között, ugyanis a WiLD-ot legyőző Different Dimensions vár rájuk a döntőért. Az EUNE szerverről csak a győztes csapat jut be a zárt selejtezőbe, így a BTM-nek a mai, illetve a döntő mecset is meg kell nyernie ahhoz, hogy ott lehessen a zárt kvaliban.

Ettől függetlenül, jó látni, hogy ennyi magyar csapat és játékos méretteti meg magát már nemzetközi szinten is, ezekből lehet a legtöbbet tanulni és fejlődni. Reméljük, a jövő év elején ugyanekkora elánnal vág bele mindenki az újabb selejtezőkörbe!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: Kinguin

Kövess Minket!