Átlépte a 30 milliót az Overwatch játékosok száma

4 hónapja tartottak 25 milliónál, nem állt meg a növekedés.

Alig 4 hónapja, januárban jelentette be az Overwatch-ot fejlesztő Blizzard, hogy a játékosbázis átlépte a 25 milliós küszöböt. A lassan első születésnapját ünneplő játék előszülinapi ajándékként pedig immáron 30 millió embert boldogít világszerte, úgy tűnik, hogy a fantasy FPS iránti érdeklődés továbbra is lankadatlan és néhány havonta ugrik egy jó 5 milliót!

Arról nem szól a fáma, hogy ez most 30 millió eladott játékról, vagy 30 millió regisztrált account-ról szól, de figyelembe véve, hogy a LoL-hoz vagy HS-hez hasonlóan nem Free-to-play a játék, ez akkor is rendkívüli eredmény a Blizzard részéről. Egy márciusi Morgan Stanley jelentés szerint az OW-nek havonta kb. 17 millió aktív játékosa van. Bár a közösségi, "casual" rész száguld, a kompetitív vonalban való áttörés még várat magára, Európában pl. teljes csend honol versenyszintű OW fronton. 

Persze, jön majd a világbajnokság, sajnos magyarok nélkül, meg jön a már hónapok óta belengetett Overwatch World League, amitől mindenki a megváltást várja, a játékosbázis növekedése pedig remélhetőleg elősegíti majd a versenyszerű OW robbanását is. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!