Vizicsacsi:

Vizicsacsi: "A döntőben nem tudtuk hozni a szokásos játékunkat"

Vizicsacsival beszélgettünk az elveszített EU LCS döntőt követően.

2015 tavasza után az idei szezonban ismét EU LCS döntőt játszhatott az immáron MVP díjas Vizicsacsi és csapata, a Unicorns of Love, azonban ahogy akkor a Fnatic ellen, úgy most az örök riválisnak tűnő G2 ellen se jött össze a végső győzelem, így az európai kupagyőzelem még hiányzik a vitrinjéből. A fináléról, a hangulatról, a G2-ról, Romain zseniális jelmezéről és a jövőről beszélgettünk vele.

Milyen érzés Európa legértékesebb játékosának lenni? :)

Igen csak meglepett a dolog eleinte, nem is számítottam rá, de nagyon jó érzés volt, büszke vagyok rá hogy megkaptam ezt a díjat. Azon leszek, hogy ezt a következő szezonban is sikerüljön megtartani.  

Milyen volt újra ekkora tömeg előtt játszani, jobban érződik ilyenkor a nyomás a játékosokon?

Ami azt illeti ilyen jó hangulatú arénában még sosem voltam. Nagyobb a nyomás igen, de kb. csak az első meccsre, utána már mindenki csak a játékkal foglalkozik. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy az első meccsen mindenki komfortos hősökkel jöjjön, csak hát sajnos a G2 kompozíciója kitűnő volt a mienk ellen.

Mi játszódott le a fejetekben az első két vereség után?

Én kicsit szomorú voltam, hogy így kiengedtük a 2. meccset a kezünkből, mert óriási előnyünk volt, de nagy volt a kapkodás a csapat részéről, úgyhogy tudtuk, hogy ha ezen sikerül javítani, akkor jönni fog a győzelem is.

Sajnos ezúttal sem sikerült megfogni a G2-t, így továbbra is csak egyszer tudtatok felülkerekedni rajtuk az eddigi összecsapások során. Mi az, amiben jobbak voltak a döntőben nálatok?

Főleg azt mondanám, hogy felkészültebbek voltak és megtudták őrizni a higgadtságukat, ami kevesebb játékon belüli hibához vezetett. Ráadásul nagyobb volt a választékuk hősök terén is a különböző pozíciókban, ami jelentősen megkönnyítette a pick/ban fázisukat.

Romain új megközelítése a kabalához fantasztikus volt, honnan jött ez az sötétebb ötlet?

Hallott róla, hogy a G2 speciálisan megkérte Lothart, valószínűleg a legizmosabb játékosukat, hogy ő legyen a zászlóvivő, és ezt egy ilyen “személyes háborúnak” vette, amit mindenképpen ő akart megnyerni. Ennek érdekében pedig a szokásosnál is őrültebb dolgokat agyalt ki, de szerintem nagyon jó lett a végeredmény.

A közönség szinte végig a ti oldalatokon állt, amihez persze Romain is hozzátette a magáét, milyen érzés, mikor több ezer ember a ti neveteket skandálja? Mennyire motivál/stresszel ez titeket?

Remek érzés volt, hogy ennyien mellettünk álltak. Főleg akkor lehetett érezni, amikor megnyertük a 3. meccset, óriási volt az ováció a közönség részéről. Ennek ellenére próbáltuk őket kizárni és csak a játékra koncentrálni, de amikor 1-1 jó megmozdulás után lehetett hallani őket, az azért jó érzéssel töltött el minket és motivált is egyúttal.

Az utolsó meccsen elég sokszor elkaptak Rumble-lel, illetve Expect ellen is volt pár rosszul sikerült 1 v 1. Ez már inkább az idegek harca volt?

Mondhatjuk. Az eleje még jól indult, az első tornyot is én szedtem le és megvolt az előnyöm vele szemben, de aztán sorozatos rossz döntéseket hoztam és túlbecsültem a hősöm tankosságát, ami után hátrányba kerültem az 1v1-et illetően is. Onnantól pedig könnyű dolga volt, hiszen ebben a matchup-ban a Camille sokkal erősebbé válik 1v1 tekintetében a későbbiek során.

Mennyire vagy elégedett a teljesítményetekkel az eredménytől függetlenül? Volt ennél több is csapatban szerinted, vagy egyszerűen jobb a G2 jelenleg?

Szerintem összességében egy remek szezont tudhatunk magunk mögött, viszont a döntőben nem sikerült hoznunk a szokásos játékunkat. Nehezen bírunk a G2-vel, mert rendkívül stabil csapat, akik sosem adják fel, ezért még ha előnyünk is van ellenük szinte minden meccsen, adunk nekik lehetőséget, hogy visszajöjjenek. Ezen kell majd javulnunk a következő szezon során, hogy ne adjunk nekik erre lehetőséget.

Milyen volt a hangulat a csapaton belül a meccsek között, illetve utána?

Kicsit feszültebb volt a hangulat a szokásosnál, hiszen nagy volt a nyomás rajtunk, ez a meccseken belüli kommunikáción is érezhető volt. A meccsek után pedig mindenki le volt törve, de ez szerintem várható volt, főleg annak tekintetében, hogy ennyien drukkoltak nekünk a meccsek során és úgy éreztük, hogy cserben hagytuk őket.

Mivel fogjátok tölteni a két szezon közti pár hetet, amíg lecseng az MSI és elindul a nyári szezon?

Kis pihenéssel eleinte, lehetőleg napi soloq-val megfűszerezve, hogy formában maradjunk, majd hamarosan pedig újra elkezdünk együtt gyakorolni, hogy ne kerüljünk hátrányba a G2-vel szemben. Természetesen az MSI miatt mindenképpen előnyből indulnak, de szerintem ez ledolgozható lesz majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!