Ismét a DreamHack csúcsán a Gambit!

Ismét a DreamHack csúcsán a Gambit!

Dosiaék alaposan megizzadtak az elődöntőben, a finálé ehhez képest könnyű menet volt.

Viszonylag simán, 2-0-ra nyert a Gambit az Immortals ellen a 100.000 dollár összdíjazású DreamHack Austin döntőjében, ezzel a novemberi DH után ismét a CIS régiós csapat emelhette magasba a kupát. A Gambitnek mostanában nagyon adja: a cs_summiton legutóbb másodikok lettek, ott a fináléban az SK Gaming ellen kaptak ki, a mostani, austini győzelem pedig biztosan visszarepíti őket a Top10-be a világranglistán.

Pedig az út a döntőbe nagyon izzadós volt, a G2 elleni elődöntő simán elment volna a finálénak is: kétszeres hosszabbításban tudott nyerni Nuke-on a G2 (22-25), majd jött az egyenlítés Trainen (16-12), végül pedig egy nagyon szoros cbble-lel fejeződött be (16-14), ahol ráadásul a Gambit volt hátrányban a második félidőben, de 11-14-ről, 5 kört zsinórban hozva lőtték be magukat a fináléba, többek között Dosia remek játékának köszönhetően.

A másik ágon az Immortals a Heroic-ot szintén 2-1-re legyőzve jutott a fináléba, de az Immortals győzelméhez nagyon kellett Boltz és fnx remek játéka, itt például fnx ACE-elte le a teljes dán gárdát afterplant szituáció után, 1v3-ban.

A döntő két pályája Train és Inferno volt, és bár előbbit a Gambit választotta, mégis 0-3-mal indultak el, miután fnx triplázott a pisztolykörben. Az első vásárlósnál ébredtek Zeusék, sőt, percek alatt meg is fordították az állást, kihasználva a brazilok gyengeségeit B plantnál, így 6-3-mal már ők álltak jobban. Variált a Gambit, de az A-ra váltás nem jött össze, az Immortals visszavette a vezetést. 8-7-es brazil vezetéssel fordultak a csapatok, de a Gambit hátrányból is megnyerte a pisztolykört, majd utána rögtön még hármat. Kapaszkodtak lucasék, vezettek is 12-11-re, de ez volt az utolsó, hogy ők voltak előnyben a meccsen, egy Dosia tripla végül egészen az első map elhozásáig lökte a csapatot.

Jöhetett az Immortals választása, Inferno, ahol pedig a Gambit kezdett jobban, és bár az első fegyveres kört hozta az Immortals, innentől megint kiadták a kezükből az irányítást, pillanatok alatt 9-1 volt az állás, többek között HObbit triplájának és 1v2-jének köszönhetően. Itt ébredtek hen1-ék, akik gyorsan behúztak öt kört, mielőtt komolyabb baj lett volna, így 9-6-al fordultak a felek.

A pisztolykör még megvolt az Immortalsnak, de a következőt elrontották, a Gambit pedig köszönte szépen és ismét elhúzott. 14-7-nél jött a következő Immortals feltámadás, de a végéig már nem tartott ki, 14-12-nél ismét kört nyert a Gambit, a 4 meccspontot pedig már kihasználták.

Gambit - Immortals döntő

A Gambit ezzel november után ismét DreamHack-et nyert, egyelőre egész pozitív az idei évük.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!