4 magyar csapat a SEC kupán, plusz szabotázs kísérlet egy volt játékostól

4 magyar csapat a SEC kupán, plusz szabotázs kísérlet egy volt játékostól

Az utolsó lehetőséggel is éltünk, egy kiadó hely volt még a SEC-re, amit az N6 zsebelt be magának. A Rift eSports-ot pedig kísérti a múltja.

Összesen tehát 4 csapattal fogjuk képviseltetni magunkat a legjobb 16 között, ami valljuk be, nem rossz arány. Sok magyar csapat próbált szerencsét, olyanok is akikről valószínűleg még nem is hallottunk, de hogy a nagyobbakat megemlítsük, ott volt a kvalifikáción a Beautiful Talented Men, a myRevenge, a Rift eSports, a One Piece eSports és persze a Nice Gaming, akik végül elhozták az utolsó kvalifikációs helyet.

A döntőt a Panathinaikos AC esports ellen játszották amit végül 2:0-ra nyertek, így ők a negyedik magyar csapat az idei SEC kupán. Úgy tűnik nagyon is komolyan veszi az akadályokat ez a frissen alakult csapat, hiszen alig pár hónapja van együtt csak a gárda, de máris esélyesek egy nemzetközi LAN offline részére. 

Addig még persze hosszú út vezet, hiszen ezzel csak a legjobb 16 közé kerültek be a Team HoP-pal, WiLD CoolerMasterrel és Team Horizon Reapers-el egyetemben. Innen még tovább kell jutni és csak az első helyezett kap automatikus helyet Szófiába, a többieknek még egy következő körön is át kell verekedniük magukat.

Sajnálatos módon árnyék is borult a kvalifikációra. Korábban már írtunk arról, hogy az egyik résztvevő csapat, a Rift eSports újtai elváltak a gárda dzsungelesétől, vagyis LifeFishtől, amiről eléggé szókimondóan beszélt a streamjén. Ha mindez nem lett volna elég, majdnem sikerült szabotálnia volt csapatának részvételét a versenyen, mivel a képen láthatóan feladta a versenyt, mondván nem tudnak játszani. Szerencsére az ESL adminokkal lehetett tárgyalni, így a csapat lejátszhatta meccseit függetlenül attól, hogy végül siker nem koronázta azokat. Szomorú, hogy egy MEB-et megjárt játékos így mutat példát a közösségnek, a tréningek során a Riot-os kollégák bizonyára nem erre oktatták őket.


Lehet vajon magyar döntő Bulgáriában?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.