Véget ért a tavaszi szezon: két magyarban minden reményünk

Nincs közvetlen magyar kijutó a Hearthstone Spring Playoffra, a két Tavern Hero győztesnek maradt csak esélye.

Az áprilisi hónap lezárultával véget ért a tavaszi Hearthstone Championship Tour szezon, így aki kvalifikálni szerette volna magát a vb-selejtező előszobájába, a Spring Playoffra, az egészen mostanáig gyűjtögethette a pontokat.

Így tettek a magyarok is: számos Top 200-as helyezésnek örülhettünk a hónapok végén, illetve az Open Cupokon is szorgosan gyűjtögették a pontokat a hazai játékosok. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem volt elegendő: egyetlen játékosnak sem sikerült sikerült bejutni a tavaszi Top 64-be.

...egészen pontosan Top 72-be, a holtversenyek miatt ugyanis végül ennyi játékos jutott be közvetlenül a Spring Championshipre. A határ 24 pont volt, ennyit kellett gyűjtenie a három hónap folyamán annak, aki kvalifikálni szerette volna magát - a magyarok közül ehhez SteveFrench volt a legközelebb 19 ponttal. Érdekesség, hogy nem jött össze a továbbjutás az aktuális világbajnoknak és a Winter Playoff győztesének, Pavelnek.

Mindez azt jelenti, hogy két magyarban van minden reményünk - igaz, nekik jóval nehezebb dolgok lesz. A hazai Tavern Hero Qualifier tornák győztesei, mastah és Huby a Spring Playoffot megelőző Tavern Hero döntőn vívhatják ki a szereplést a selejtezőn, ha sikeresen bejutnak a legjobb 8 közé.

Kövess Minket!