Az e-sport eltiltások kicsit durvábbak, mint a hagyományos sportoknál!

Az e-sport eltiltások kicsit durvábbak, mint a hagyományos sportoknál!

A fociban, a kosárban vagy a boxban sokkal enyhébb büntetéseket kapnak a sportolók, mint az elektronikus játékok világában.

A hónap elején elég nagy felhördülést okozott, hogy Braxton „swag” Pierce a cs_summit keretein belül helyettesítette a Cloud9 AWP játékosát, Skadoodle-t. Swag még 2014-ben perma ban-t kapott, mert az iBUYPOWER csapatával belekeveredtek egy csúnya bundabotrányba, aminek az lett vége, hogy a csapat minden tagját eltiltották a Valve versenyeitől egy életre. Akkor sokan túlzónak tartották az ítéletet és azt hangoztatták, hogy a játékosok nagyon fiatalok, egy ilyen ’botlás’ miatt nem érdemelnek ilyen súlyos büntetést. De a Valve nem hajlott meg és a mai napig nem engedte be őket a rendezvényeire. Az, hogy swag most mégis is elindulhatott egy CS:GO versenyen, csak annak köszönhető, hogy a cs_summit nem hivatalos Valve rendezvény.

Egyébként az e-sportokban durván repkednek az ilyen büntetések. Ha valakit csaláson kapnak vagy kiderül róla, hogy egy igazi toxic játékos, akkor könnyen megszalad a banhammer. De azért egy kérdés felmerül, mire ez a hatalmas szigor, hiszen a tradicionális sportokban a hasonló viselkedésért és kihágásokért sokkal kisebb dorgálás jár. A Scoreesports csinált is erről egy infografikát, ahol hasonló eseteket sorolt fel a két világból.

A fenti eseteket figyelembe véve egyértelműen az jön le, hogy az e-sportban sokkal komolyabban veszik a szabályszegéseket és a büntetések is sokkal súlyosabbak, főleg Life esetében. Ami az egyik oldalról egy örvendetes dolog, mert ezzel talán elejét lehet szegni annak, hogy ide is olyan mélyen beássa magát a korrupció és az alvilág, mint a tradicionális sportokba. A másik oldalról viszont a legtöbb szabályszegő még gyerek. Általában azt sem tudják igazán, hogy mit is tesznek pontosan. Kell a szigor, de a legtöbben megérdemelnek még egy esélyt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!