17 NBA csapat már biztosan indul az NBA 2K bajnokságban - nemsokára kezdődhet a draft

17 NBA csapat már biztosan indul az NBA 2K bajnokságban - nemsokára kezdődhet a draft

Igazi tüzijáték lesz az NBA 2K 2018-ban induló e-sport ligájában.

Nemrég írtunk már arról, hogy az induló NBA 2K liga elnöki székébe a kosárliga egyik legtapasztaltabb marketing vezetője ült, aki megkezdte a tárgyalásokat az NBA-ben szereplő csapatokkal, hogy indítsanak együttest az elektronikus ligában, profi e-sport játékosokkal. Akkor még úgy tűnt az érdeklődés nem az igazi, hiszen csak három csapat mondta biztosra, hogy ott lesznek, bár több másikkal is folyt tárgyalás, de a kilátások nem voltak igazán fényesek.

NBA nagyágyú az induló 2K games e-sport ligájának élén

Volt már igazolt FIFA játékos és az NFL is e-sport ligát kapott Amerikában. Ideje volt, hogy az NBA is beszálljon a buliba.

De most fordult a kocka, Brandon Donohue bebizonyította, hogy jó döntés volt őt ültetni a vezető helyre, hiszen csütörtökön bejelentették, hogy a 2018-ban induló liga már 17 résztvevősre duzzadt. A Boston Celtics, a Clevelend Cavaliers, a Dallas Mavericks, a Detroit Pistons, a Golden State Warriors, az Indiana Pacers, a Memphis Grizzlies, a Miami Heat, a Milwaukee Bucks, a New York Knicks, az Orlando Magic, a Philadelphia 76ers, a Protland Trail Blazers, a Sacramento Kings, a Toronto Raptors, a Utah Jazz és a Washington Wizards már aláírták, hogy indulnak 2018-ban és legalább 3 évig maradnak is az NBA 2K bajnokságban. Donohue a történtek után a következőt nyiltakozta az ESPN-nek:

"Ez az első lépés volt, egy kivételesen izgalmas és nagyszerű utazás kezdetén, most összehozhatjuk a profi játékosokat, a profi szervezeteket és ez egy elit versenysorozatot eredményez majd. A már most aláírt csapataink nagyon várták, hogy belépjenek az e-sport piacra és mi egy nagyon egyedi élményt akarunk nyújtani nekik és a rajongóknak."

Azt azért meg kell említeni, hogy az itt szereplő NBA csapatok közül páran már összefonódtak az elektronikus sportok világával. Kezdésnek ott van Mark Cuban a Mavericks tulajdonosa, aki egyébként az egyik legnagyobb befektetője a Team Sololmid csapatának. A 76ers és a Heat együtt vásárolta meg tavaly a teljes Dignitas és Misfits szervezeteket. A Kings tulajdonosa, Andy Miller alapította az NRG Esports csapatot. A Grizzlies tulajdonosa Stephen Kaplan 2016-ban egy elég csinos summával szállt be az Immortals-ba. A Warriors társtulajdonosa Peter Gruber többségi részesedést vett a Team Liquid-ben. A Bucks tulaja létrehozta a Flyquest csapatát. Végül pedig nemrég a Raptors az európai Fnatic-ba vásárolta be magát. 

Ezek után tehát azt nem lehet mondani, hogy a nagy szervezeteknek ez lesz az 'első tánca'. Az viszont biztos, hogy a már megszerzett tapasztalatok miatt az induló elektronikus kosár bajnokság már egy kicsit gördülékenyebben indul majd el az útján. A kérdés már csak az, hogy milyen nézettségi adatokat tud hozni, hogy a csapatok sportrajongóit le lehet-e ültetni a képernyők elé? A 76ers vezérigazgatója Scott O'Neil bizakodva tekint előre ezzel kapcsolatban:

"Amiben részt fogunk venni az egy nagyon érdekes világ. A mi oldalunkról még nagyon sokat kell tanulnunk arról, hogy itt miként működik az infrastruktúra, hogy alakul majd a liga, honnan jönnek a bevételek és hogyan zajlik majd a draft. De izgatottak vagyunk az biztos, ez most egy jó alkalom számunkra, hogy elérjünk egy fiatalabb közönséget, akiket remélhetőleg nemsokára a rajongóink között tudhatunk majd. Ha minden igaz, akkor lesznek Sixers és eSixers rajongóink, akik talán később rájönnek, hogy ők együtt a Sixers család."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!