Pasha:

Pasha: "Az emberek azt hiszik, hogy az e-sport könnyű meló, pedig nem az"

Interjú pashaBiceps-szel, ahol szóba került ropz, az AWP szerepkör, egy Lamborghini és az SK focimeccs is.

A Virtus.pro 29 éves játékosát feltehetőleg nem kell bemutatni senkinek. A csapat most egy terjedelmes interjút készített vele, ahol játékbeli és magánéleti témákat is felvetettek.

Jól indult nektek az év. Harmadik helyezés a WESG World Finals 2016-on, második az ELEGUE majoron, és megnyertétek a DreamHack Masters Las Vegas 2017-et. Mi hajtott titeket?

Őszintén szólva, eddig minden évet nehezen kezdtünk. Idén viszont eldöntöttük, hogy ez most másképp lesz. Többet játszottunk, jobban odafigyeltünk a taktikákra. Mondtuk is egymásnak: most jól megy, de mi lesz később? Jól kezdtünk, de most nem játszunk olyan jól, még tanulnunk kell. Meg kell tanulnunk, hogy hogyan tudunk folyamatosan magas szinten teljesíteni, nyerni, vagy jó helyezéseket elérni a versenyeken.

A sikerszéria után egy visszaesés következett. A Katowice-ben és Kijevben rendezett tornák nehezen nevezhetőek sikeresnek. Mi volt ennek a zuhanásnak az oka? Hogyan fogtok javulni?

Amikor visszanéztük a meccseket és a demókat, akkor úgy látszott, mintha nem önmagunk lennénk. Egyszerűen nem mi voltunk, nem a mi célzásunk. Olyan volt, mintha más játszott volna. Rosszak voltunk. Régóta benne vagyunk az iparban, ezért tudjuk, hogy miben kell javítanunk.

Pashabiceps

Mi a benyomásod az új Inferno-ról és Nuke-ról? Mondhatjuk, hogy ezek a pályák fekszenek nektek?

Még az 1.6-ban és az update előtti CS:GO-ban is mindenki tudta, hogy a Nuke a legerősebb pályánk. A frissítés utáni Nuke szintén elég erős pályánk. Bár a többiek tanultak tőlünk és most tudják, hogyan kell rajta játszani, de még mindig jók vagyunk Nuke-on. Sokat játszunk rajta, hatékony taktikáink vannak, ismerjük a rotációkat. A csapat történelmében az IGL-ek mindig szerettek ezen a pályán játszani, ezért itt egy jó játékstílusunk alakult ki. Ami az Inferno-t illeti, minden pálya jobb, mint a Dust 2. A Valve kivette ezt a pályát és berakta az Inferno-t, ezzel csak jót tett nekünk.

Márciusban aktívan streameltél és sokszor játszottál az FPL-ben. Miért hívtad az itteni játékosokat áltehetségeknek? Mit gondolsz az ígéretes fiatalokról, mint például ropz vagy frozen?

Az FPL egy kiváló liga, de nem tudhatod, hogy kivel állsz szemben. Nem tudod, hogy melyik srác kicsoda. A játékosok 50-60%-a valószínűleg csal, mert nem ismeri senki. De az, aki tényleg ezen a szinten játszik és eljön egy LAN versenyre és bebizonyítja, hogy tényleg egy keményen dolgozó tehetség, kivívja a tiszteletem.

Nem ismerem ropz-ot és frozen-t. Nem játszottam velük együtt az FPL-ben, csupán egy-két meccsét láttam ropz-nak a mousesports-ban. Ő rendben van, de tudod ezek csak online meccsek. Sok onliner van a mostani CS:GO szcénában. Ha lejönnek egy LAN-ra és bemutatják a tudásukat, akkor megrázom a kezüket és gratulálok nekik. Meglátjuk.

Van valamilyen saját célod az idei évre? Van terved a teljesítményeddel összefüggésben?

Talán még túl korai ezekről a célokról beszélni, de szeretnék egy kisfiút. Már van egy lányom, ezért talán a következő fiú lesz. Ha nyerünk néhány versenyt és bejön az élet, akkor veszek egy Lamborghini-t, az álomautómat. El akarom vinni a családomat egy szép nyaralásra és persze nyerni akarok egy majort.

Egy követendő példaképnek tartod magad?

Sok kosarasnak és focistának vannak rajongói. Nekem is megvan a csoportom, akik követnek, ők olyanok akarnak lenni, mint én és tetszik nekik az, amit csinálok. Sokan követnek engem is, ezért őket kellene megkérdezned, hogy a megfelelő személy vagyok-e. Persze nem vagyok tökéletes, nekem is megvan a rossz és jó oldalam egyaránt, ahogyan mindenki másnak.

Pashabiceps

Mostanában sokszor használtad az AWP-t. Hogy-hogy?

Ez a régi szerepköröm. IGL-t cseréltünk a csapaton belül, az előző IGL pedig azt mondta, hogy „Pasha, hagyd az AWP-t, használd inkább a gépkarabélyt”, ezért abbahagytam. Azonban a másik IGL azt mondja, hogy „használhatod az AWP-t ha akarod, korábban jó voltál benne”, úgyhogy most újra forgatom. Van olyan, aki meggátol és van, aki megadja a lehetőséget, hogy jobb legyél.

Mit tudsz mondani a csapat mostani játékstílusáról? Ez jobb neked és a csapatnak?

Sokkal jobb. Megnézheted az eredményeimet, a statisztikáimat vagy bármit. Minden egyre csak jobb és jobb. Minden fejben dől el, de tényleg. Ha keményen dolgozol és azt mondogatod, hogy „meg tudom csinálni, meg tudom csinálni, meg tudom csinálni, akkor tényleg megcsinálod. Fejben dől el.

Elmeséled, hogy mikor találkoztál TaZ-al és NEO-val és milyen volt velük az első játék?

Emlékszem egy meccsre, ahol NEO, kuben, loord, és Luq-val játszottam, amikor Kínába utaztam TaZ helyett. Megkérdezték tőlem, hogy el tudnék-e utazni velük Kínába, mert TaZ iskolai dolgai miatt nem tud jönni. Igent mondtam, teljesen más szint volt velük játszani. Az otthoniakkal ellentétben a tényleges elit közeget jelentették, a világ legjobbjai ellen játszhattam.

A többiek azt mondták, hogy majd felemészt a stressz, de nem így történt. Jól ment a játék az SK és a többi igazi nagy csapat ellen, nem éreztem nyomás alatt magam. Tökéletes volt az összhang, mintha már évek óta velük játszottam volna. Aztán pár hét múlva felkértek, hogy csatlakozzak hozzájuk. Azt válaszoltam, hogy „miért ne? Bármire képesek vagyunk!”

Pashabiceps

Tele van a játékpiac érdekes projektekkel, mint az Overwatch vagy a béta Quake Champions. Gondoltál már arra, hogy kipróbálod magad egy másik FPS-ben?

A 14 éves karrierem alatt a Counter Strike-on kívül semmihez sem nyúltam, csak ezzel játszottam. Miért kellett volna más játékra időt szánnom? A CS adja a fizetésemet és a jövőmet. Csak egy játékra van szükségem. Egy pár órát tudok a játékkal foglalkozni, utána a szabadba megyek, sportolok, a barátokkal találkozok és a családommal foglalkozok. De megígértem egy pár hete, hogy ki fogom próbálni a Quake-et.

Melyik álmod vált valóra és melyik az, amelyik még nem teljesült?

Sikerült vennem egy házat, ahol saját gaming szobám van. Nem úgy, mint ahogyan néhány évvel ezelőtt volt, amikor a konyhában játszottam. Mindenki tudta, hogy nagyon kényelmetlen volt nekem, amikor a feleségem főzni kezdett a konyhában. Azt mondtam akkor, hogy egy nap veszek egy házat abból, amit a CS-vel keresek. Van egy kutyám, családom, jön a második gyerek. A Lamborghini talán 2030 vagy 2040-ben fog érkezni. Ha jól játszom, akkor biztosan megveszem.

Mindenki tudja, hogy a Counter Strike-é a jövő, de az emberek azt hiszik, hogy ez egy könnyű munka, de egyáltalán nem az. Nagyon-nagyon keményen kell melózni. Esetleg majd egy nagyobb házat veszek a jövőben, mert három kutyát is szeretnék. Akarok két-három barátot is adni a kutyámnak. Szeretem őt, Negev erős és okos. Megvéd téged és olyan, mintha a testvére lenne a lányomnak.

Beszéljünk a focimeccsről az SK ellen. Gondolod, hogy legyőzitek a brazilokat amikor Brazília egy futball nemzet?

Jó kérdés. Nem tudom, ők mindig erősek. A Counter Strike-ban nagyon jók, de talán a fociban nem annyira. Amikor elképzelem a meccset ellenük, akkor úgy gondolom, hogy jók lesznek. Nem akarom Antont szomorúnak látni, mert Ő a barátunk, hisz bennünk. Remélem, hogy nem okozunk neki csalódást és meg tudjuk mutatni, hogy hogyan fociznak a Lengyelek és az Oroszok igazán.

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!