Eldőlt, hol és mikor lesz a tavaszi Hearthstone vb-selejtező

Eldőlt, hol és mikor lesz a tavaszi Hearthstone vb-selejtező

Íme a Hearthstone Spring Championship helyszíne és pontos időpontja.

Nem akárhol rendezték az idei év első vb-selejtezőjét Hearthstone-ban, hiszen a Bahama-szigetek adott otthont a Winter Championshipnek, ahol különleges trópusi környezetben küzdhettek a játékosok a kvalifikációs helyekért. A téli bajnok végül ShtanUdachi lett - rajta kívül Fr0zen, SamuelTsao és DocPwn jutottak még ki a 2018 elején esedékes következő világbajnokságra.

Időközben lezárult a tavaszi szezon is, ami azt jelenti, hogy hamarosan jönnek az előselejtezők. A Spring Playoff versenyek sorát Európa nyitja majd jövő hétvégén, május 20-21-én, majd következik az amerikai és az ázsiai-óceániai régió egy-egy héttel később. Közvetlen magyar bejutó ezúttal sajnos nincs - mastah és Huby azok, akikben még bízhatunk, ám ehhez előbb a Tavern Hero döntőn kell bizonyítaniuk jövő pénteken.

Véget ért a tavaszi szezon: két magyarban minden reményünk

Nincs közvetlen magyar kijutó a Hearthstone Spring Playoffra, a két Tavern Hero győztesnek maradt csak esélye.

Az egyes régiókból (Európa, Amerika, Ázsia-Óceánia, Kína) négy-négy játékos jut majd tovább a tavaszi vb-selejtezőre, a Spring Championshipre, melynek kapcsán most a legfontosabb részletekre is fény derült. A helyszín változik: a Bahamák után ezúttal Kínába utazhatnak a játékosok, azon belül is Sanghajba, ahol az Expo Center gyönyörű Ezüst Csarnoka fog otthont adni a versenynek.

A háromnapos tornát július 7. és 9. között tartják majd: a díjazás 250 ezer dollár lesz, de ennél is fontosabb, hogy az első négy helyezett kvalifikálja magát a jövő évi világbajnokságra.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!