Visszavágott a kis vietnami csapat a TSM-nek, az SKT dominál - MSI 1. nap összefoglaló

Visszavágott a kis vietnami csapat a TSM-nek, az SKT dominál - MSI 1. nap összefoglaló

Ennél több 3 betűs rövidítést nem tudtunk volna a címbe rakni.

A tavaszi szezon világszerte 6 legjobb csapatával elindult az MSI Main Stage csoportköre, ez gyakorlatilag a Riot tavasz és nyár közötti mini-világbajnoksága. Ráadásul az új formátum (13 régió 13 legjobb csapata) miatt már az MSI is 2-3 hét hosszú, így nem sok ideje van a srácoknak a pihenésre. Akiknek viszont igen, azok inkább Koreába mennek bootcampelni, így készülve a nyári szezonra. Na de vissza az MSI-hez, nézzük, mi történt az első napon!

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

SKT 1-0 G2

Papírforma eredmény egy nem papírforma meccsen! A G2 nagyon bekezdett, Faker talán minden idők leggyorsabb MSI halálát produkálta a 46. másodpercben, miután a teljes európai armadával találta magát szemben a középső bokorban. Az EU LCS bajnok a 15. percre már összeszedett egy 3000 arannyi előnyt, de aztán szép lassan felőrlődtek, nem tudtak mit kezdeni az SKT hibátlan makrójával. A meccs után Huni nagyon magabiztosan nyilatkozott arról, hogy itt ő és ők a favoritok, akiket megpróbál majd mindenki legyőzni. Az FW ellen még nem játszottak, meglátjuk :)

WE 1-0 FW

A kínai és tajvani bajnok összecsapásából kisebb meglepetésre előbbi jött ki jobban. 2015 óta a kínai csapatok el vannak tűnve a nemzetközi porondról, akkor az MSI-n az EDG minden idők egyik legjobb 5 meccses szériájában legyőzte az SKT-t a döntőben. Az FW ellen ügyesen játszottak, az MVP egyértelműen a csapat toposa, 957 volt, aki nem elég, hogy a felső ösvényen parádézott Kleddel, de még egy olyan menekülést is csinált, ami után mindenki elismerően bólintott, hogy ez igen. Karsa próbálta a hátán vinni a csapatot, de ezúttal kevés volt.

TSM 0-1 GAM

A nap egyik legjobban várt meccsén a TSM olyat intelt mint még soha: elképesztő hibák övezték a csapatok játékát, amiből végül a vietnámi csapat jött ki jobban, és bár majdnem eldobták kétszer is a meccset, ezúttal sikerült visszavágniuk az amerikai bajnoknak. Egészen parádés fiesta volt, érdemes visszanézni. 

FW 0-1 G2

Iszonyat izgalmas küzdelmet hozott az IEM Katowice döntőjének visszavágója. Középen és a dzsungelben a Maple - Perkz és Karsa - Trick párharcot előbbiek nyertek a játék elején, nagyon úgy nézett ki, hogy a G2 0-2-vel zárja a napot. A protect the carry comp aztán úgy a 40. perc környékére elkezdett beérni, addigra Zven Caitlyn-je már érezhető sebzést tolt ki magából, az FW pedig egyre nehezebben tudta leszedni a G2 játékosokat még Elder Drake-kel is. A 45. percben Baront kezdett a G2, amire érkeztek a tajvaniak, de előbbi jött ki belőle jobban, a 2 emberes előny pedig elég volt arra, hogy bemenjenek és befejezzék. Még mindig lehet G2-8, de most jobban állnak az európaiak, mint tavaly. Az FW szomorkodhat, nálunk viszont 0-2 az első nap.

SKT 1-0 GAM

Levi még mindig a szezon felfedezettje, nagyon jó, de azért nem "Peanut-jó". SKT edzőmeccs, de az biztos, hogy a GAM sokat tanul belőle. 

TSM 1-0 WE

A TSM úgy tűnik, gyorsan ledemózta a WE első MSI meccsét és viszonylag egyszerű taktikát találtak ki: semlegesíteni 957-et, amennyire csak lehet. Ez működött is, Hauntzer és Svenskeren az egésze meccsen büntették a kínai topost. Bár a killekben nem volt nagy különbség, a map control végig a TSM kezében volt, a tornyokat is gyorsabban döntötték be, ez pedig elég volt a végéig.

Az első kör után tehát egyedül az SKT 2-0-s, az FW 0-2-be, mindenki más 1-1-be áll. Ma este 8-tól folytatás igazi ínyencségekkel, úgy mint SKT - TSM, G2- GAM és még sorolhatnánk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!