Ezt használja a Na'Vi is: kipróbáltuk a HyperX első gamer egerét!

Ezt használja a Na'Vi is: kipróbáltuk a HyperX első gamer egerét!

A Pulsefire FPS-től helyenként felment a pulzusunk, de imádtuk.

Még tavaly, a HyperX Cloud Revolver fülesek kapcsán tartott a gyártó egy előadással és LoLozással egybekötött termékbemutatót az egyik budapesti e-sport bárban, ahol már pedzegette, hogy hamarosan eljön az idő, amikor a HyperX nem csak gaming füleseket, hanem egeret és billentyűzetet is a piacra dob majd. Nos, az első már teljesült, áprilisban megérkezett a Pulsefire FPS fedőnévre hallgató gamer egér. Erről a jószágról van szó:

Külsőre egy teljesen minimalista dizájnnal megáldott egeret kapunk, azok, akik nem a 600 gombos, űrhajó formájú, csillogó-villogó perifériákat kedvelik, ezt a tulajdonságát értékelni fogják. Mi az egérhez kaptunk tesztelésre egy asztal méretű HyperX egérpadot is, szóval kényelmesen tudtuk tesztelni. Az egér elég jól működik az egérpaddal, de más felületeken kicsit nehézkes, szóval, ha LAN partyzni megyünk, ne egy A4-es fehér lap legyen a végső megoldásunk, gondoljunk az pad-ekre is. 

HyperX Pulsefire FPS

Első benyomások

Első fogásra kicsit műanyag érzése van az embernek, nekem megfordult a fejemben, hogy ez biztos gamer egér? Pehelykönnyű, mindössze 95 grammos a cucc, szóval azok se fognak elfáradni, akik alacsony szenzin játszanak és kilométereket rántanak egy-egy fejeshez. A gombnyomás hangereje átlagos, viszont kicsit olyan, mintha üres tér lenne mögötte, amitől dobozhangja lesz. Annyira nem zavaró egyébként, az már sokkal inkább, hogy a hüvelykujjnál elhelyezett két gomb elég érzékeny, és mikor cikkírás közben kb. háromszor léptem vissza véletlen a még el nem mentett cikkből, akkor azért felment bennem a pumpa. Nyilván, nem munkára kell használni egy gamer egeret, my bad.

HyperX Pulsefire egér

Játék közben

A két egérgomb között-mögött helyezkedik el egy DPI kapcsoló (400/800/1600/3200), ami ráadásul különböző színekben pompázik (de nem túl hivalkodó, ennyi csicsa még belefér). Könnyen kezelhető és pillanatok alatt állítható. Kipróbáltuk FPS-ben és MOBA-ban is, mindkettő alatt gond nélkül teljesített, jól kezelhető, nem nehézkes, az egérpadon szinte folyik. A gombok a HyperX szerint 20 millió kattintást bírnak, szóval lehet nyúzni bátran. Amúgy meg, hamarosan jön a billentyűzet is, amitől szintén sokat várunk.

HyperX set

Száraz tények

  • Omron kapcsolók
  • szövettel bevont, 1,8m hosszú kábel
  • 30g gyorsulás
  • 6 gomb (de nincs programozhatóság)
  • 130 ips követési sebesség
  • 2.0 USB kapcsoló
  • 4 fokozatú DPI (400/800/1600/3200)

Összegzés

A HyperX Pulsefire FPS ára valamivel kevesebb, mint 20.000 Ft, amivel egy erős közép, alsó prémium árkategóriás egérnek számít. De talán ennél több nem is kell egy jó gamer egérhez. Letisztult megjelenés, könnyű kezelhetőség (legalábbis egérpaddal) jellemzi, a gombok jól használhatók (kivéve azok a fránya oldalsók), játék közben hozza a kötelezőt. Az enyhe műanyag feeling rontja kicsit az összképet, de ugyanez az érzésünk volt a Stinger fülesnél is, mégis bevált. 8/10

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.