Az SKT se verhetetlen, ma eldől, kik mennek a playoffba - MSI, 4. nap összefoglaló

Megint az FW volt az, amelyik megfogta a címvédőt. Két továbbjutó már biztos a mai eredményektől függetlenül.

Utolsó napjához érkezett az MSI main stage csoportköre, de mielőtt nagyon belemennénk a mai tippversenybe, lássuk, hogy mit hozott a negyedik játéknap! Ledöntötték lábáról az óriást, egyébként full körbeverte egymást megint mindenki. Összefoglaló.

WE 1-0 G2

Xiye LeBlanc-kal sokkal többet tudott roamolni és segíteni a csapattársaknak, mint Perkz Ryze-a, amivel jelentős előnyhöz juttatta az ösvényeket. 957 Gragassal most épp megint jó napot fogott ki, ez a srác vagy nagyon jól, vagy borzalmasan játszik. A 25. percben már 6k gold és 6 kill volt a kínaiak előnye, és bár a G2 híresen jól védekezik és hátrányból és nagyon jól játszik late game-ben, ez most kevés volt. Trick nemzetközi szinten még mindig gyenge, lehet le kéne cserélni Levire.

TSM 1-0 GAM

Legalább visszavágott a TSM az előző vereségért a vietnami csapatnak. Amennyire jó volt Xiye LB-je az ezt megelőző meccsen, annyira nem ment Optimusnak, a GAM midesének most, lehet, hogy elromlott valami az autobotban #kappa. Biofrost ellenben parádézott Luluval. Sokkal több szót nem is érdemes említeni a meccsről.

FW 1-0 SKT

Egyértelműen a nap meccse volt, és bár a tajvani botlane kikapott Bangéktől, Karsa a másik két ösvényt + a dzsungelét akkora előnyhöz juttatta Lee Sinnel, hogy még Faker Oriannája se nagyon tudott olyan 4K ELO shockwave-eket tolni, mint amit a Kt ellen. 38 perces, nagyon tiszta játék az FW-től, nem is értem, hol voltak eddig. 2 killt kapott az SKT az egész meccs alatt összesen.

G2 0-1 GAM

Természetesen mára is jutott egy fieszta, ezt pedig a G2 és a GAM szolgáltatta. Az első 20 percig minden oké volt, full fej-fej mellett haladtak a csapatok, a dráma ezután kezdődött. A Kha'Zix - Galio kombó elég ütőképes, ezt többször is bizonyította a Levi-Stark duó, de hiába az előny, ha a GAM decision-makingje borzalmas. Baron után megint túltolták kicsit, gyorsan oda is lett az előny, majd jött egy egészen borzalmas csapatharc, ahol a G2 tiszta ászt tudott hozni, úgy tűnt, hogy fordítanak is. De persze nem volt még vége, ugyanis a baron buffal megtolt G2 szintén túlhúzta a GAM bázisánál, ez pedig végzetesnek bizonyult a 40. percben, egy ADC Ziggs-szel szemben. Leviék egyesével levadászták Mithy-éket, majd betolták a bázist. Lehet, hogy mégis lesz ideje vakációzni a G2-nak?

TSM 0-1 SKT

A rettegett Peanut 1v9 megint villant, a TSM-nek esélye se volt. 30 perc alatt majdnem 20k arany előnyt vadászott össze az SKT, ez nagyjából mindent el is mond a meccsről.

FW 0-1 WE

A játék korai szakaszát az FW nyerte, de a végén a WE örülhetett, köszönhetően többek között annak is, hogy meghúztak egy 50-50 baront a 34. perc környékén. Be is jött nekik, onnantól pedig nem volt megállás.

Mi történhet az utolsó napon?

Így állunk most:

Az SKT és a WE már biztos továbbjutók a mai meccsektől függetlenül, ami itt még dönthet, az a helyezések sorrendje. Nézzük át gyorsan a szabályokat a tiebreakerekre vonatkozóan:

Ha két csapat egyenlő W-L rátával áll, akkor először az egymás elleni mérkőzéseket nézik. Ha ez 1-1 (pl. a TSM és a GAM esetében), akkor játszaniuk kell még egy meccset, hogy eldőljön, kié lesz a magasabb helyezés.

Ha három csapat egyenlő W-L rátával áll, akkor mindhárom csapat egymás elleni meccseit figyelembe veszik. Ha az egyik csapat a meccsei több mint 50%-át megnyerte a másik két csapat ellen, akkor automatikusan jár neki a magasabb helyezés és így a másik két ötösre már a kétcsapatos tiebreaker szabályai vonatkoznak. Példa: A vs B 2-0 és A vs C 1-1 és B vs C 1-1, akkor A lesz automatikusan a legjobb csapat 3-1-es összesítéssel. Abban az esetben, ha mindhárom gárda azonos mutatókkal rendelkezik, akkor a lejátszott meccsek hosszát veszik figyelembe és az lesz a kiemelt csapat a háromból, amelyik a legrövidebb idő alatt nyert (játszott meccs nélkül), míg a másik kettőnek egymás ellen kell majd játszaniuk, majd ennek a győztese játszik "az első kiemelttel" a végső rangsorért.

Ha 4 csapat is egyenlő W-L rátával áll (itt tartunk 4 nap után), akkor már egy egyenes kieséses ágrajz készül, ahol a csapatokat az alapján seedelik, hogy milyen gyorsan nyerték meg a meccseiket egymás ellen (a leggyorsabb lesz az 1. seed). Az első játszik a negyedikkel, a második a harmadikkal, a két győztes pedig egymás ellen dönti majd el, kié legyen a legjobb helyezés.

Ennek fényében, lássuk a forgatókönyveket!

  • SKT - ha ma verik a WE-t, biztos csoportelsők, itt szó sincs kiesésről, már tegnap továbbjutottak.
  • WE - ha nyerik mindkettőt és az SKT bukja mindkettőt, még az első helyért is mehetnek. De még ha ma buknak is, a továbbjutásuk nincs veszélyben, max a TSM-mel kell majd egy tiebreakert játszaniuk.
  • G2 - ó te drága G2, nagy a baj: gyakorlatilag, ha kikapnak a TSM-től, mehetnek nyaralni. Statisztikailag nem ilyen egyszerű, hiszen ha: G2>SKT, FW>TSM, WE>GAM, TSM>G2 és GAM>FW. Ez esetben meglehet a top4, még ha ki is kapnak a TSM-től, de azért ez lássuk be, hogy egy kisebb csodával is felérhetne. Persze, ha ma nyerik mindkét meccsüket, megvan a továbbjutás.
  • TSM - hasonló a forgatókönyv, ha ma 2 win, akkor megvan a playoff, ha 0-2-be mennek, akkor mehetnek haza. Egyéb esetben sok meccstől és tiebreakerektől függ majd.
  • FW - dettó, mint a G2 és a TSM esetében, de ha már csak egyet is nyernek, jó eséllyel ott lesznek a top4-ben.
  • GAM - A GAM szerencséje, hogy már nem kell az SKT ellen játszaniuk. A WE-t már verték egyszer, ha sikerülne megint és esetleg még az FW is meglenne, ott lennének a playoffban. Persze, ha bukják mindkettőt, akkor vége a bulinak.

Ennek fényében, nagyon izgalmas este elé nézünk, az SKT-t és a WE-t leszámítva gyakorlatilag semmi se biztos. Magyar közvetítés lesz, a megszokott helyen:

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!