Már a hatodik Overwatch csapat szűnik meg májusban, és még nincs vége

Sorra szűnnek meg a profi Overwatch csapatok, most épp a Dignitas engedte útjára a rostert.

Bármennyire is szeretnénk, jelenleg nem mondhatjuk, hogy virágzik az Overwatch e-sport: olyannyira igaz ez, hogy május sokkal inkább a leépülésről szólt profi szinten. Az elmúlt hetekben több szervezet is bejelentette, hogy felhagy a Blizzard hero shooterével: a Splyce, a Denial Esports, a CompLexity és a Red Reserve után legutóbb a TSM tett pontot a történet végére.

Már megvoltak a játékosok, mégis dobta az Overwatch csapatot a TSM

Az Overwatch League eltántorította a szervezetet.

Most újabb hasonló hírekről tudunk beszámolni: a Dignitas is kiszáll az Overwatch-ból, miután elengedték a Veinless, Evokje, Wat7, BromaS, ToxikeN, LiNkz hatost. A lépés olyan szempontból mindenképpen meglepő, hogy a Dignitas a sikeresebb csapatok közé tartozott Európában - egy hónapja például a harmadik helyen végeztek az Overwatch PIT Championshipen, 2.700 dollárt nyerve ezzel. Most mégis kiszállnak - két héten belül ők már a hatodik csapat, amely felhagy az Overwatch-csal.

Ami különösen nyugtalanítóvá teszi a helyzetet, az az, hogy a pletykák szerint további neves szervezetek távozhatnak az Overwatch-közegből: az over.gg értesülései szerint a Luminosity európai csapatát és a Fnatic rosterét is el fogják engedni hamarosan.

Hogy mi áll a háttérben? Bizonyára több tényező is. Egyrészt az Overwatch League, amely óriási költségekkel jár, amit az e-sport szervezetek többsége egész egyszerűen nem engedhet meg magának. Másrészt pedig az, hogy túlságosan kevés az igazán nagy verseny - nemrégiben a DreamHack e-sport igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy egész egyszerűen nem éri meg Overwatch versenyeket szervezni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!