A Paladinokat bedarálva ment Legendig ez a Control Shaman

A Paladinokat bedarálva ment Legendig ez a Control Shaman

Token Druidok ellen is nagyon hatékony 3obz paklija.

Nagyjából fél éven keresztül a Shaman dominanciájáról szólt a Hearthstone, az idők azonban gyorsan változnak: amíg néhány hónapja magasan a legerősebb class volt, addig most jócskán le van maradva a többiektől, népszerűségben csupán a Warlockot veri.

Utolsóból első: már a Paladin a legnépszerűbb class

Népszerűségben és erősségben is változás történt a meta élén.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy nincs keresnivalójuk Thrall (és Morgl) kedvelőinek, sőt, az Un'Goro után megjelent Elemental Shaman kifejezetten működőképesnek bizonyult az eddigiek során. Vannak azonban, akik valami más deckből próbálják meg kihozni a sikereket: így tet 3obz is, aki végül Legendig kormányozta az alábbi Control Shaman paklit.

A deck nagyban támaszkodik a board clearekre: a Maelstrom Portalok és Lightning Stormok mellett 2-2 Devolve és Volcano is akad a repertoárban, melyek különösen jók a Token Druidok és a Murloc Paladinok ellen. Ezen két class ellen a pakli Rank 4 és Legend között 100%-os győzelmi arányt hozott (18-0), ami azért is fontos, mert a népszerűségi listán jelenleg az 1. és az 5. helyet foglalják el, vagyis elég könnyű nagyon jó matchupot kapni.

A hosszú távú győzelmet olyan value lapok igyekeznek bebiztosítani, mint az Elise the Trailblazer, a Mana Tide Totem vagy éppen a Spirit Echo. Utóbbi különösen jó Barnes-szal, Elise-szel és a Stonehill Defenderrel.

És hogy mik a pakli gyenge pontjai? A tapasztalatok alapján a Quest Rogue, illetve a Burn/Freeze Mage paklik. Előbbit szinte lehetetlen megverni, 3obz-nek mindössze kétszer sikerült a bravúr, de a Mage sem kellemes ellenfél - még szerencse, hogy egyre inkább a Secret Mage-ek kerülnek előtérbe, melyekkel sokkal könnyebb elbánnia a decknek.

Aki tehát Shamannal próbálkozna, de nem állna be az Elemental sorba, vagy egyszerűen csak szereti a kontroll jellegű paklikat, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia a fenti verziót, hiszen egy igencsak optimalizált deckről beszélünk, nagyjából 250 lejátszott meccsel.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!