Hova kell lőni, ha biztosan be akarsz vinni egy fejest?

Hova kell lőni, ha biztosan be akarsz vinni egy fejest?

Szeretsz fejlövéseket osztogatni? Ha igen, biztos hogy jó helyre célzol?

Korábban már beszámoltunk arról a svéd játékosokból álló Team Valfardról, akik edukációs streamekkel és videókkal próbálják közelebb hozni az átlagjátékosokat a professzionális Overwatch világához. Szerencsére, a hasonló kezdeményezések egyre gyakrabban fordulnak elő, és rengeteg elemzés, statisztika, bemutató segíti a fejlődni vágyó játékosokat, Goldtól egészen Grand Master-ig. Nemrégiben a Wawa’s Boot Camp kompetitív Overwatch közösség jelentkezett egy érdekes útmutatóval, a játékban található fejlövések hitbox-ával kapcsolatban.

A fejlövés, azaz „headshot”, igen fontos eleme az Overwatchnak is, tekintve hogy a sebzése kétszer akkora, mint egy normál, testre mért lövésnek. A játék mechanikája alapján az alábbi karakterek képesek ilyen találatra: Bastion (ReconMode), D.Va, Genji, Hanzo, Lúcio, McCree, Mei, Mercy, Orisa, Roadhog, Soldier:76, Sombra, Tracer, Torbjörn, Widowmaker és Zenyatta

Most hogy ezt tisztáztuk, ugorjunk is az izgalmasabb részhez. Az elérhető hősök különböző méretűek, ebből adódóan a Blizzard fejlesztőcsapata egyedi sebezhető felülettel, azaz hitboxal látta el őket. A Wawa’s Boot Camp kísérletének első lépcsője abból a szempontból különleges, hogy a fejlövések hitbox-ait, meg is jelenítették a karakterek körül, innen tudhatjuk tehát, hogy Mccree kalapját, vagy Tracer ágaskodó hajtincsét eltalálva is fejlövést vihetünk be.

A pontosság érdekében Widowmakert használtak a tesztelők, alap állapotban lévő karakterekre célozva, azonos távolságról leadott lövésekkel határozva meg a fent látható fejlövések találati felületeit. A kísérlet még így sem 100 százalékban pontos, a hitbox-ok méretét ugyanis más tényezők is befolyásolják, legyen az futás, ugrás, charge, azonban a készítők azt ígérik, folytatni fogják az adatok gyűjtését, a későbbiekben akár gif-ekkel, videókkal is kiegészítve az eddig látottakat. A teljes oktatóanyagot, és a további hősök headshot hitbox-ait, az alábbi linken találjátok.

A téma egyébként igencsak kényes, és már a béta teszt óta heves vitákat vált ki a playerek között. Akadnak olyanok, akik ezeket a hitbox-okat túl nagynak, pontatlannak érzik, amíg mások tökéletesen elégedettek a rendszer nyújtotta lehetőségekkel. Ti mit gondoltok? Érdemes lenne a Blizzard-nak precízebb munkát végeznie a hősökön?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!