Fordítások, rampage, kiélezett küzdelmek! Ilyen volt az idei első Dota 2 LAN!

Fordítások, rampage, kiélezett küzdelmek! Ilyen volt az idei első Dota 2 LAN!

Több mint 80 ember, értékes nyeremények és kiváló mérkőzések jellemezték a májusi Dota 2-es lant. Bánhatja, aki kihagyni kényszerült.

2015 tavasza. Bizony jól olvassátok. Ekkora volt ugyanis a legutolsó nyilvános szereplése a Dota 2-nek kishazánkban. Azóta eltelt 2 év és sokan talán már le is mondtak, hogy szeretett játékunk ismét megjelenjen bárhol is. Jött azonba Magyar Dota 2 Liga. Az első szezon megmozgatott egész sok embert, a főpróba viszont a 2. szezon volt. A lelkesedés a szervezőknél és a játékosoknál is megmaradt, ez pedig arra sarkallta az adminokat, hogy belevágjanak egy kockázatos projectbe.

Őrültnek tűnő tervük nem más volt, mint egy LAN megszervezése. Az online párharcok után 4 csapat szerzett jogot, hogy megküzdhessen majd a helyszínen az elsőségért. A Divízió 1-ből a KS Kommandó és a HL|Deadly Five jutott be. Sajnálatos módon a Divízió 2-ből az egyik csapat különböző okok miatt visszamondani kényszerült, így volt lehetősége a HL|Maybe Next Time div1-es csapatnak az újabb bizonyításra a HaVer|Iron Branches ellen. Előbbi meccsen a tesztoszteron és a végtelen mennyiségű mmr mellett a presztízs szolgáltatta az izgalmat, míg az utóbbi meccs a 2 hazai klán vérbeli rivalizációs párharcát hozta az InGame-ben.


Sajtos Roshan menü...

...és egy kör az Ingame-ben az előkészületek alatt:

A 70-80 ember, aki tiszteletét tette május 20-án, minden várakozást felülmúlt. Természetesen a nyereményjáték zuhatag sem maradhatott el, a jelenlévők kvízkérdések és a meccsek helyes tippelésével kerülhettek be a játékba. Dota 2 plüssök és Battle Pass üthette a szerencsések markát.

A HL és a Haver tehát hivatalosan is összemérhette erejét. Az első meccsen a papírforma érvényesült és a Maybe Next Time legyűrte az Iron Branchest. Azonban a 2. meccsben mindenkit megleptek a haverosok, kitartó és fegyelmezett próbálkozásaik meghozták a győzelmet. Jöhetett a mindent eldöntő 3. meccs, ahol már nem finomkodtak a felek, ment az adok-kapok rendesen. Hol az egyik fél támadott és úgy tűnt, hogy egy jobb teamfight után befejezheti, hol a másik csapat kerekedett felül. Végül az MXT keserves harcok árán befejezte a mérkőzést.

Hide From Light | Maybe Next Time 2-1 HaVer | Iron Branches


HaVer|Iron Branches csapata, balról jobbra a nevek: Psytech, Snaw, Mave, Asdaska, Faru


HL|Maybe Next Time csapata, balról jobbra a nevek: Alastor, Reapy, Ajmem, Poszo (régi tag), BeaN. Hardeyo nem tudott részt venni a lanon, otthonról játszott.

Az este várva várt mérkőzése a KS Kommando és a HL|Deadly Five 20:45-kor vette kezdetét. Mindkét csapatban történtek változások az online szakaszhoz képest. A KS ötöse: Zen, BALAZS, Csaky, Khealim, GosuG. Míg a D5 játékosai: BLZS, twizz, Tigristen, Blohm, Brian. Az 1. meccs 25 percig tartott, dominálta a laneket a KS, majd egy elfarmolt svennel, aki nagy segítséget kapott a magnustól, rampage-ig jutottak és be is fejezték a meccset.

Ezután a szünetben twizz elejtett egy fél mondatot, hogy "ekkora verést még nem kaptam". A második párharcra viszont mintha kicserélték volna a Halálos Ötöst, visszaadták azt a pofont, amit az előző game-ben kaptak: picit hosszabb ideig tartott, de végül 33 perc után ismét gg-t láthattunk. A 3. meccs döntött tehát a bajnoki címről. Itt is sikerült a D5-nek figyelnie Balázsra, nem hagyták, hogy farmoljon Trollal és tegye a dolgát. Khealim viszont úgy tűnt, a Timberrel képes fazont szabni a KS játékának. Erre azonban ráfáztak, szó szerint, mert Blohm Treantja elképesztő volt. Mindenhol felbukkant és a lehető legjobb időben kapcsolódott be a küzdelmekbe. Szép lassan felőrölték a Kommandót akik végül kénytelenek voltak bedobni a törülközőt.

Hide From Light | Deadly Five 2-1 KS Kommando


KS Kommando csapata, balról jobbra a nevek: Khealim, BALAZS, Csaky, GosuG, Zen


HL|Deadly Five csapata, balról jobbra a nevek: Blohm (telefonon:D), twizz, Brian, BLZS, Tigristen

Itt megnézhetitek mindkét mérkőzést:

Ti, hogy éreztétek magatokat? Ha nem sikerült eljönnöd, egy következő lanra kilátogatnál?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!