Ennyit keresnek a világ legjobb Overwatch játékosai

Ennyit keresnek a világ legjobb Overwatch játékosai

Napokon belül itt a játék kiadásának egy éves évfordulója, ennek apropóján pedig utánanéztünk, mennyit kerestek azok a játékosok, akik profi szinten foglalkoznak az Overwatch-csal.

Az Esports Earnings statisztikái szerint, közel négyszáz online és offline eseményt rendeztek eddig, ezek teljes nyeremény alapja elérte a 2.7 millió amerikai dollárt, azaz a 730 millió forintot. Az esport iparág nagyágyúival összehasonlítva, ez az összeg kevésnek tűnhet, azonban ne feledjük, hogy a Blizzard, a hivatalos globális Overwatch Ligáját, csak idén ősszel fogja elindítani.

"Everybody calm the F*** down" - A Blizzard végre dobott pár információ morzsát

Ben | 17/05/12 16:38 A héten folyamatosan jöttek a hírek az induló Overwatch League-el kapcsolatban. Az MLG nyitott egy fület csak a ligának dedikálva, Richard Lewis elkezdte lebontani, hogy milyen értékre lőtte be a sorozatot a Blizzard és két NFL csapat, a Dolphins és a Patriots bejelentette, hogy megvettek két helyet, ha minden igaz, akkor igencsak borsos áron.

A legmagasabb összegeket, a tavaly szeptemberben rendezett Overwatch Open-en, a 2016-os Overwatch Világbajnokságon, és az idén áprilisban befejeződött, OGN APEX második szezonjában osztották szét. A legjobban kereső játékosok listáján abszolút európai dominancia figyelhető meg, a top 15 helyet elfoglalók három nyugati csapatból, az EnVyUs-ból, a Rogue-ból, és a Ninjas in Pijamas-ból kerülnek ki.
ow earnings

A kiemelt összegek, viszont csak töredékei a profik keresetének, mivel a nagyobb és sikeresebb szervezetek, akár CS:GO-ban, vagy League of Legends-ben, havi fix fizetésben részesítik a csapatokat.

Érthető módon, ezekről a bérekről, a titoktartási szerződések szigorúsága miatt, pontos információt nem tudunk mondani, azonban az EnVyUs játékosa, Timo "Taimou" Kettunen, egy áprilisi Twitch kérdezz-felelek stream-jén hagyott számunkra pár kiindulási pontot. A finnek McCree istene, nem csak a jó célzásáról, hanem őszinteségéről is híres, így a rajongói kérdésekre válaszolva elárulta: mindenki ugyan annyit keres a csapatban, illetve az Overwatch-csal nagyjából hat számjegyű összeget, azaz minimum 100.000 dollárt, több mint 27 millió forintot keres évente.

Természetesen ezért a pénzért keményen meg kell dolgozniuk, és a bevételeik is ezek függvényében változnak: napi 6 óra gyakorlás a csapattal a hét minden napján, taktikai megbeszélések és visszajátszások elemzése az edzővel, kötelező médiaszereplések, tartalomgyártás Youtube csatornákra, és rendszeres stream-ek a szervezet népszerűsítésének érdekében.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan telik egy napjuk az EnVyUs Overwatch játékosainak, az alábbi videóban megtekinthetitek:

 

A fenti videó lazasága és jó hangulata senkit ne tévesszen meg. Az álomfizetéshez nem csak rögös út vezet, de a csúcson maradás is hatalmas áldozatokat kíván, ugyanis az egész napos számítógép előtt töltött idő, és a folyamatos teljesítménykényszer igencsak megviseli a játékosokat testileg és lelkileg is.

Akadnak olyan esportolók , akik a kompetitív szcéna jelenlegi helyzete, és a hatalmas elvárások miatt, inkább felhagynak a csapatozással, és teljes foglalkozású streamer-nek állva keresik a kenyerüket. Így tett egy hónapja a világ talán leghíresebb játékosa, Brandon "Seagull" Larned is, aki az Overwatch Liga indulásáig visszalépett az NRG Esports aktív állományából.

Ti mit gondoltok? Megéri egy ilyen fiatal játékban esport karrierbe kezdeni? Vagy a rendszeres streamek nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb jövedelemhez juttathatják a játékosokat?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Forrás: e-sports Earnings

Kövess Minket!