Az e-sport miatt is változtatni kell a teniszen

Az e-sport miatt is változtatni kell a teniszen

A fiatalok érdeklődéséről beszél a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke.

Gyakran felmerül az e-sport kapcsán, hogy a fiatalok körében egyre inkább elveszi a figyelmet a "hagyományos" sportágaktól. A világ sportvezetői is egyre inkább szembesülnek ezzel, így nem meglepő, hogy napról-napra egyre nagyobb figyelem hárul az e-sportra, illetve az ifjabb közönség visszacsábítására. Pláne azok után, hogy az e-sporttal immáron a világ legnagyobb sporteseményein is számolni kell.

E-sport is lesz az "ázsiai olimpián"

A 2018-as és a 2022-es Ázsiai Játékokon is lesznek e-sport versenyek.

David Haggerty, a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke is megszólalt nemrégiben a témában, aki elmondta, hogy reagálniuk kell a változásokra.

"A fiataloknak másfajta alternatíváik vannak már, és biztosnak kell lennünk abban, hogy a mi sportunk releváns marad számukra. Stabil jövőt szeretnénk biztosítani a tenisznek a konkurencia erősödésével és az e-sport megjelenésével."

Néhány hete a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is úgy nyilatkozott, hogy az innovációnak kulcsszerep jut a mostani, gyorsan változó világban. Jól mutatja ezt, hogy a 21 év alatti teniszezőknek kiírt "világbajnokság", a Next Gen ATP novemberi döntőjén új szabályokat fognak tesztelni (pl. rövidebb szettek és szünetek), melyekkel nézőbarátabbá szeretnék tenni a meccseket és a közvetítést.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!