Elképesztő kezdőkezek - nézd vissza a magyarok meccsét Hongkong ellen!

Elképesztő kezdőkezek - nézd vissza a magyarok meccsét Hongkong ellen!

Negyedik meccsét játszotta a magyar válogatott a Hearthstone Global Games-en, íme az összefoglaló!

Magyarország és Hongkong mérkőzése nyitotta a Hearthstone Global Games csoportkörének hetedik játékhetét, ahol egyre inkább élesedik a helyzet: számunkra a győzelem továbbjutást, míg az ázsiaiaknak a vereség kiesést jelentett volna.

Mivel a korai időpont (délelőtt 10 óra) miatt bizonyára sokan nem tudtátok élőben követni a mérkőzést, így nem szeretnénk előre elspoilerezni a végeredményt. Álljon hát itt első körben a teljes összecsapás.

Az első meccsen Exair (Taunt Warrior) ellenfele a tavalyi világbajnokságot is megjárt Yulsic (Midrange Paladin) volt. A magyaroknak elég gyenge volt az early game-je, a második körben kicoinolt Stonehill Defender után nem nagyon volt érdemi folytatás. Az ötödik körben ugyan jött egy board clear (Whirlwind + Sleep with the Fishes), ám a hongkongiak újból komoly nyomást gyakoroltak két Tirionnal és egy Ragnaros-szal. Az Execute-ok lassan jöttek, Brawl egyáltalán nem érkezett, így hiába kezdte el visszaszerezni a board controlt Exair, végül pont kifutott az időből, és a Quest teljesítését követően sem volt szerencséje a hero powerrel.

Yulsic (Murloc Paladin) 1:0 Exair (Taunt Warrior)

Blitzchung és ChaiNCalleR nagyon izgalmas meccset vívott a két Mage paklival. A sok laphúzás miatt tele voltak a kezek, mindkét félnél volt Ice Block és Alexstrasza, de a két-két Firelands Portal is egyaránt elcsattant, melyek után egy Baron Geddon még inkább bonyolította a hosszú távú stratégiát. A Primordial Glyph-ből kinyert extra Ice Blocknak köszönhetően úgy tűnt, ChaiNCalleR megnyerheti a meccset, ekkor azonban jött egy jókora meglepetés egy tökéletes pillanatban érkező tech lap személyében: egy Eater of Secrets kiiktatta a magyar játékos Ice Blockját és a hongkongiak bevitték a halálos sebet.

Blitzchung (Burn Mage) 1:0 ChaiNCalleR (Burn Mage)

PenhaDanin óriási nyomás volt a harmadik meccsen, hiszen mindenképpen nyernie kellett, ha életben akarta tartani a napi reményeket. A kezdőkezek alapján azonban szinte reménytelennek tűnt a helyzet: a magyarok Token Druidja nagyon lassan tudott megindulni, míg a hongkongiak Silence Priestje a Coin mellett Ancient Watcherrel, Faceless Shamblerrel és Divine Spirittel is kalkulálhatott. A hongkongiak azonban talán túlságosan is elóvatoskodták a kezdést, Dani ellenben nagyon okosan játszott, így a gyenge húzás ellenére is sikerült körbejátszani a méretes tauntot, így meglett a győzelem.

Kin0531 (Silence Priest) 0:1 PenhaDani (Token Druid)

A magyarok balszerencséje sajnos tovább folytatódott, Exigo 2 Arcane Giantet is behúzott az első 5 lapból Miracle Rogue-jával. Szerencsére a hongkongiak Token Druidja sem tudott igazán durva megindulást produkálni, a magyaroknál azonban tovább jöttek a szuboptimális kártyák (Edwin, Questing Adventurer), így a drága lapokkal képtelenek voltak feltartóztatni a hordát.

ThroneHS (Token Druid) 1:0 Exigo (Miracle Rogue)

Magyarország 1:3 Hongkong

Az összecsapást így Hongkong nyerte, ami azt jelenti, hogy mindkét csapat 2 győzelemmel és 2 vereséggel várja a folytatást.

A D csoport állása: 1. Dél-Korea, 3-1 (9:7), 2. Hongkong, 2-2 (9:8), 3. Magyarország, 2-2 (9:9), 4. Görögország, 2-2 (9:9), 5. Szlovákia, 1-2 (5:6), 6. Portugália, 1-2 (6:8)

A magyarok június 14-én, Szlovákia ellen játsszák utolsó meccsüket: ha ott összejön a győzelem, még bebiztosíthatjuk a továbbjutásunkat, hiszen ezzel biztossá válna, hogy az első háromban végzünk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!