Két új bajnoksággal célozza meg a feltörekvő játékosokat a Blizzard

Két új bajnoksággal célozza meg a feltörekvő játékosokat a Blizzard

A frissen bejelentett szériáknak köszönhetően, izgalmas nyár vár ránk.

Aki valamennyire is jártas a kompetitív Overwatch világában, tisztában van vele, hogy az elmúlt fél évben igencsak megfogyatkoztak a magasabb díjazású online és offline események a nyugati féltekén. A Blizzard Entertainment ezen szeretne most változtatni a tegnapi nap folyamán bejelentett Overwatch Contenders és Overwatch Open Division ligákkal.

A játék indulása óta az ázsiai régió olyan rangos és magas díjazású eseményeknek adott otthont, mint az OGN APEX Dél-Koreában, az Overwatch Pacific Championship Óceániában vagy az Overwatch Premier Series Kínában. Ezen rendezvények színvonalát látva a kiadó úgy döntött, Európának és Észak-Amerikának is szüksége van hasonló bajnokságokra.

Ow Contenders map

Az Overwatch Contenders elsősorban a profi és félprofi esportolókat és csapatokat célozza meg, akik potenciális résztvevői lehetnek majd az ősszel induló Overwatch Ligának. Nulladik, online szezonjának nyílt kvalifikációjából 16 csapat jut majd a csoportkörökbe, onnan 8 alakulat léphet tovább a körülbelül 6 hétig tartó, 50 ezer dollár összdíjazású rájátszásba. A legjobban szereplő 4 csapat meghívást kap majd az Overwatch Contenders első szezonjára, ahol már 100 ezer dollár lesz a tét.

Ow Contenders schedule

Az élő adásokat a Twitch-en és az Major League Gaming platformján tudjátok majd követni.

Az európai menetrend:
- Nyílt selejtezők: június 10-11.
- Csoportkörök: június 17-24.
- Rájátszás: július 1.

Az észak-amerikai menetrend:
- Nyílt selejtezők: június 3-4.
- Csoportkörök: június 18-25.
- Rájátszás: július 2.

A bajnokság iránti érdeklődés hatalmas, ezen cikk megírásának pillanatában 210 európai, és 256 észak-amerikai csapat regisztrált a nyílt kvalifikációra. Az amatőr csapatok mellett olyan szervezetek is feltűntek a nevezők között, mint a Cloud9, LG Evil, Tempo Storm, Misfits, NIP, Movistar Riders, EUnited vagy a Gamers Origin. Magyarországot jelenleg két egyesület, az Addict Esports és a Team Plague képviseli.

Szerencsére a Blizzard azokra a kihívást kereső átlagjátékosokra is gondolt, akik minimum master rank felett vannak a kompetitív ranglistán, ezért életre hívja az Overwatch Open Divisiont. Az előre meghatározott régiókban játszódó globális szériából 2018-ban egyenes ági feljutási lehetőség lesz majd az Overwatch Contenders aktuális szezonjába.

Ow Open division

Első körben ennyi információt tudtunk meg, az viszont már biztos, hogy a Blizzard jól látható fejlődési útvonalat határozott meg az Overwatch esport csapatok számára, és lehetőséget biztosít majd a szerényebb anyagi háttérrel rendelkező szervezeteknek is.

Ti mit gondoltok? Sikeresek lesznek majd ezek a kezdeményezések?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!