Új nemzetközi versennyel jelentkezik a Riot Games: jöhet a Rift Rivals

Új nemzetközi versennyel jelentkezik a Riot Games: jöhet a Rift Rivals

Ha már az IEM eseményeknek lőttek, készül valami mással a Riot Games, ami nem más lesz, mint a Rift Rivals, nézzük miről is szól ez az egész.

Nemrég jelentette be párhuzamosan a Riot Games és az ESL szervezésében álló IEM is, hogy elválnak egymástól, vagyis nem lesz több LoL esemény az IEM rendezvényein. Ez a mostani szoros beosztás mellett érthető, mivel egyre kevesebb ideje jutott már erre a csapatoknak és az utóbbi időben nem is jött el mindenki.

Ezzel azonban felszabadult pár felhasználható időpont, amit a Riot ki is szeretne használni és egy új nemzetközi versenysorozatot szeretnének bevezetni az MSI és a VB mellé, ami a Rift Rivals címet fogja viselni. Mivel mindhárom a Riot égisze alatt fog futni, a saját eseményeivel és persze a csapatokkal sokkal könnyebb lesz összeegyeztetni az időpontokat. És hogy miről is szól a Rift Rivals? Ahogy a neve is sugallja, a különböző régiók legnagyobb riválisaikkal néznek majd szembe a pályán. Ez azt jelenti, hogy újabb NA vs EU meccseket kaphatunk, de összecsap Kína, Korea és Tajvan is, Dél-Amerikában is összemérik tudásukat a különböző régiók.

Az eseménysorozat július 3-án veszi kezdetét és majd egy héten keresztül tart, 9-ig. Összesen 5 versenysorozatban mérheti össze tudását az összesen 13 régió. Mind az öt versenysorozat különbözni fog egymástól, mivel más számú csapatok vannak az egyes régiókban, tehát változhat a meghívott csapatok száma, a verseny formátuma  és lebonyolítása is. Egy dolog biztos, az egyes régió csapatai csak másik régióból származó csapattal küzdenek meg, tehát nem lesz telekom háború a két koreai csapat között és TSM vs C9 rangadó sem várható. 

A meghívásokat a tavaszi szezon eredményei alapján döntötték el és az ott elért helyezések alapján dől el, hogy ki hányadik seedként képviselheti hazáját. Például Európában a G2 lett az első, ezért első seedként vehet részt az NA vs EU meccseken. Hogy pontosan milyen ligák versenyeznek egymással, az az alábbi képből kiderül.

Külön versenyekre lebontva ez a következőket jelenti.

Európa vs Észak-Amerika

A csoportkörökben Bo1-es meccsek lesznek, ahol minden csapat játszik egy-egy meccset az ellenfél régiójának csapataival, de itt senki nem esik ki, ez összesen 9 meccset jelent. Az eredmények alapján eldől, hogy melyik régiónak ki lesz a legjobbja. Utána jöhet a döntő, ami új módon fog zajlani. Egy úgynevezett "utolsó emberig" tartó versenysorozat jön, ahol először mindkét régió leggyengébb csapatai küzdenek meg egymással. Amelyik oldal megy, annak a csapata a színpadon marad és szembemegy a másik régió második helyezettjével. Aki itt nyer az megy tovább megint egész addig, amíg egyik régió csapatai elfogynak és ebben az esetben az a régió vesztett.

A verseny Berlinben lesz július 6-8 között, a résztvevő csapatok pedig az EU oldalról G2, Unicorns of Love és a Fnatic, míg Észak-Amerikából a TSM, a Cloud9 és a Phoenix1 jöhet.

A többi régió formátumai kicsit máshogy alakulnak, érdemes tehát ezeknek a formátumait is átnézni, az alábbi képek alapján. Lévén, hogy ezek teljesen más időzónában vannak és nem feltétlenül követik annyira sokan őket, így csak említésszerűen térnénk ki rá.

A dél-amerikai összesen három régiót ölel fel és a következőképp alakul.

A CIS ellenfele Törökország lesz.

A soron következő versenysorozat Dél-Kelet Ázsiai régiót, Óceániát és Japánt foglalja magában.Végül, de nem utolsó sorban Korea, Kína és az LMS versenye jön.

Ti melyik versenyeket követnétek előszeretettel? Csak az ősöreg EU vs NA összecsapásra lennétek kíváncsiak, vagy azért a többibe is belenéznétek?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!