A mostani meta legsikeresebb hősei bronz divízióban - 1. rész

A mostani meta legsikeresebb hősei bronz divízióban - 1. rész

Mindenki a maga szintjén szenved, legalábbis a solo que-ban, nézzük meg az egyes divíziókban mely hősökkel érik el a legtöbb sikert, kezdjük először a bronz ligával.

Elég nagy különbség van egy-egy divízió között, az alapvető játéktudástól kezdve, egészen a wardok elhelyezéséig, hősök ismerete stb. Az is változó, hogy egyes hősök hol működnek igazán, például kockázatosabb, de annál veszélyesebb hősöket előszeretettel hoznak alsóbb osztályokban, főleg ha smurf-ről van szó, mivel a karakter gyengéit kevésbé hajlamosak megbüntetni az ottani játékosok. Nézzük tehát ösvényekre lebontva, hogy hol kik a legsikeresebb és legkeresettebb hősök a bronz ligában.

A felső ösvényen rögtön láthatunk egy elég érdekes választást, ami a winrate-et illeti, ez pedig nem más, mint Karthus, nem éppen az a megszokott topos karakter. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez az arány egy elég kis minta alapján jött ki, mivel a hőst csak az esetek 0,33%-ban választják ki, ami kicsit csalóka lehet. Pantheon és Riven már kissé reálisabb, főleg a Riven akit több mint az esetek 10%-ban hoznak ide. A leggyakrabban látott karaktert pedig Fiora, vele viszont alig több, mint az esetek 50%-ban nyernek. Riven erre a listára is befért, rögtön Darius előtt. Ha megnézzük a választásokat, könnyen elmondhatjuk, hogy nem nagyon szeretnek tankokkal játszani a bronz ligákban, az egyetlen igazi tank aki megjelenik itt az Galio és esetlegesen Renekton, de ő inkább bruiser, mint tank, főleg mostanában.

Dzsungelben a korábban már említett igen sikeres Zac került az első helyre, nem véletlenül, hiszen a 7.10-es patchben rengeteg jó dolog történt vele, de a következő patchben gyengítve lesz. Kissé meglepő lehet a második helyen csücsülő Nunu, igaz a választási aránya elég alacsony, alig több mint 3 %, de ha belegondolunk egy tipikus bronz meccsbe, ahol a Smite használata nem mindig tökéletes, így Nunu Q-jával együtt egész egyszerűen lophatunk buffokat, sárkányokat, vagy akár a Baront. Ivern talán a Nerfeknek köszönhetően végre vissszacsúszott kicsit és már "csak" a harmadik helyen van. Lee Sin toronymagasan vezet a választási arányban, ő egyike azon kevés hősöknek, aki sosem esett ki igazán a metából, ráadásul az összes ösvényen őt hozzák a leggyakrabban. A második helyen több mint 20%-al lemaradva jöhet csak Graves és Kha'Zix, itt sem nagyon keresettek a tank karakterek per pillanat.
A középső ösvényen Aurelion Sol uralja a győzelmi arányt, de őt is csak alig 1,5%-ban választják, úgy látszik nem sokan tudnak konzisztensen teljesíteni, szinte az összes ösvényen olyan hős vezet, akit alapból kevesen játszanak és azok is valószínűleg fanatikusok, vagy otp játékosok. Amint nő a minta mérete, egyből csökken a győzelmi arány. Alig 5 századdal lemaradva jöhet Anivia, őt már majdnem 5%-ban választják, így ez talán kicsit reálisabb, Ahri pedig egyáltalán nem meglepő, mert egy összességében erős karakterről beszélünk aki mobilis, sok sebzése van, CC-je és még sustain-je is a passzívjának köszönhetően. Talán ezért is ő a leginkább választott hős, őt pedig két kontroll mágus követi, a két tekéző istennő, Orianna és Syndra. Mindketten egész harcokat fordíthatnak meg, így aki őket választja tényleg úgy érezheti, hogy komoly beleszólása van a játékba.

Lövészek terén egy fokkal megszokottabb eredményt láthatunk, a hypercarryk most eléggé aranykorukat élik, köszönhetően az olyan erős supportoknak, mint a Lulu, Karma és még a dzsungelből "támadó" Ivernt, sőt a felső ösvényen ólálkodó Shent is ide lehet sorolni. Ezért köthetett ki az első helyen Twitch, aki választások terén is 10% felett jár, így ezt még reprezentatívnak is nevezhetjük. Második helyen a könnyen snowballozó Draven került, aki ellen főleg alacsonyabb elo-n nehéz játszani a kevés csapatszintű fókusznak köszönhetően, így könnyen szedhet két akár teljes csapatok, harmadik helyen pedig a szintén jó sebzéssel megáldott Miss Fortune végzett. A legjátszottabbak között jelenleg Caitlyn vezet, de ez akár változhat is hamarosan, mivel nerfek várnak rá. Második helyen Lucian virít, aki továbbra is az egyik legélvezetesebb lövész a játékban, a biztonságos játékot és a late game-et képviselve még Ezreal fért fel a top 3-ba.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek a supportok. Itt is egy nem szokványos hős lett az első, nevezetesen Sion, de figyelembe véve azt, hogy az esetek kevesebb, mint fél százalékában kerül kiválasztásra ez kissé csalóka lehet. A második helyen tanyázó Thresh már valósabb eredményt mutat, aki amellett, hogy sikeres, gyakran is választott, több mint 30%-ban. Egy nagyon sokoldalú hősről beszélünk esetében, jól kezdeményez, zónáz és persze ki tud húzni kellemetlen szituációkból a lámpásával. Harmadik helyen a profi metából nagyjából eltűnt Sona áll, bár az SKT szerint Karma ellen egész jó választás. Thresh is elég népszerű, ezért lett első a választások között, második harmadik helyen a profi metában is előszeretettel használt Karma és Lulu áll, igaz fordított sorrendben, mivel a profik Lulu-t tartják többre Karmánál általában.

Akik bronzba vannak jelenleg, ti milyen hősökkel próbáltok kimászni az úgynevezett "elohell"-nek is hívott bronz ligából?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!