Ki az a Disguised Toast és milyen egy HS streamer élete?

Ki az a Disguised Toast és milyen egy HS streamer élete?

Ez a fiú egy piritós, de szó szerint.

A Hearthstone egyik legöregebb mémjét a Rogue egyik klasszikus lapjának köszönhetjük. Amikor az SI:7 Agent kijátszásra kerül, akkor mint egy csatakiáltásként elkurjantja magát, hogy "This guy's a Toast", ami lefordítva annyit tesz, hogy "Ennek a srácnak annyi". De persze a szavakban található hangok miatt az eredeti mondat egy picit félrehallható és sokan úgy értik, hogy "Disguised Toast", azaz "Álruhába öltözött pirítós". A vicc közismert volt a Hearthstone közösségben és volt egy feltörekvő Youtube-er, aki úgy gondolta, ez a név jó lenne számára. Szóval fogott egy kartonpapírt, kenyér formára vágta, rajzolt neki egy bajuszt, ráapplikált egy napszemüveget és megszületett Disguised Toast. Nézzük honnan is indult a kanadai streamer.

A kezdetek

Toast pár évvel ezelőtt még programozóként dolgozott és nap mint nap játékszoftvereket gyártott. De egy alkalommal az egyik Youtube csatorna készített egy bemutató videót arról a játékról, amit ő csinált és a megtekintések száma kicsit meglepte.

"Anno, amikor még játékkészítéssel foglalkoztam, akkor az egyik népszerű Youtuber az egyik videójában az én játékommal foglalkozott. Pár napon belül több millióan nézték meg és akkor egy picit el gondolkodtam "Várjunk egy picit, az a srác az én játékommal nyomul és ebből simán megél, lehet nekem is menne ez. Nagyjából ekkor döntöttem úgy, hogy belevágok."

Szóval kellett egy játék, amihez lehetett végtelen mennyiségű tartalmat gyártani és valamilyen szinten közel állt hozzá. A választás a Hearthstone-ra esett. Az első videóiban főleg elemzéseket és egyéb edukációs célú tartalmakat jelenített meg. A legnépszerűbb között olyanok voltak, mint a mulligan útmutatói, ahol arról beszélt, hogy a különböző pakliknál mit érdemes a kezdőkézből eldobni és megtartani, ha már tudjuk, milyen kaszt van ellenünk. Ezek a videók meghozták neki a kezdeti ismertséget és nemsokára úgy döntött, hogy a maszkban elmegy a Fireside Gathering versenyre, hogy csináljon egy képet Kripparian-nal, de ha már ott volt akkor be is nevezett a versenyre.

A mémből született játékosra felfigyel a HS közösség

Mondani sem kell, Toast megnyerte a versenyt. De arra még nem készült fel, hogy felfedje az arcát és ezért a pirítós maszkban tolta végig az egész bajnokságot. A győzelem után egy picit felrobbant a Reddit, mindenki azt kérdezgette: "Ki ez a srác, ki az aki úgy nyer meg egy tornát, hogy közben végig poénkodik a kamerának?". TotalBuiscuit még az egyik podcastje során is foglalkozott vele. Ezután Toast úgy döntött, hogy elindítja a saját Twitch csatornáját is, ahol innovatív és vicces paklikkal próbálta megmászni a ladder-t és kissé szatirikus stílusa miatt már a kezdetektől fogva százakat vonzott a stream elé. Persze, ha megjelent a képernyőn ő is, akkor a már jól ismert maszk mindig rajta volt, nem akarta, hogy az emberek megismerjék az arcát. De egyszer csak jött az ominózus 'fail', amikor véletlenül 'lehullott a maszk és miután sokan elkezdték szekálni azzal, hogy közzéteszik a clip-et, amin ott a valódi arca, Toast úgy döntött, hogy ideje teljes valójában megmutatkoznia és ez indította el az úton, hogy a streamer közösség egyik meghatározó alakja legyen.

"Sok esetben, ha valamit megpróbálsz elrejteni, akkor az emberek egy idő után kíváncsiskodni kezdenek. Miért bujkál? Nagyon ronda vagy hihetetlenül jóképű? A válasz igazából egyik sem."

Egy streamer  élete

Miután a maszk lekerült, sokan a csatornára csődültek, mert tudni akarták, hogy kit rejt a pirítós. Ma pedig már ott tart, hogy minden műsorát több ezren nézik. Általában napi öt órát tölt a Twitch-en és most már úgy gondolja, ez lett a munkája. Ami az egyik oldalról nagyszerű, mert játszik és ebből keres pénzt, sokaknak van ilyen ambíciója. De azért Toast elmondta, hogy ennek vannak árnyoldalai is, hiszen ez nem egy átlagos munkahely.

"Az egész olyan, mit egy álom kívülről. Napi öt órában játszok a Hearthstone-nal és az embereket érdekli, amit csinálok. De például nem tudok szabadságra menni, minden nap pontban 6-kor neki kell kezdenem az adásnak és soha nem mehetek igazán hosszú nyaralásra, mert amikor visszajövök, akkor csak azt veszem észre, hogy elveszítettem a nézőim 80%-kát."

Végül még azt is elmondta, hogy ha valaki olyan álmokat dédelget, hogy megpróbál érvényesülni ebben a világban, akkor nem elég, ha eltökélt és töménytelen időt öl bele, ilyen streamerek már vannak. Kell egy pici plusz, amivel kitűnik a tömegből, szükség van a szikrára.

"Ha ezt akarod csinálni, akkor meg kell kérdezned önmagad: "Miért fognak engem nézni az emberek?"

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!