Hogyan legyünk sikeres Steam kereskedők? (2. rész)

Hogyan legyünk sikeres Steam kereskedők? (2. rész)

Folytatódik cikksorozatunk, melyben a Tanár Úr a Steam piac rejtelmeibe vezet be bennünket.

Rendkívül érdekes időszak a mostani a Steam Marketen. Az update-ek, frissítések csak úgy sorjáznak a Steam főhadiszállásáról. Egyik pillanatról a másikra lehetetlenítették el a játékokkal kereskedőket. Az újításnak köszönhetően nem halmozhatnak fel készleteket a kereskedők a raktárukban játékgiftekből, hanem kénytelenek vagy azonnal, vagy időzítve továbbküldeni azokat. Ennek köszönhetően a közelgő Steam Summer Sale sem fog eladási rekordokat dönteni, ugyanis a kereskedői réteg ilyenkor igencsak ki szokta venni a részét a vásárlásokból. Ez persze a Steamnek sem jó, mert így kevesebb jutalékot kapnak a játékok eladásaiból. Úgy néz ki, hogy a játékkiadók részéről érkező nyomás volt most az erősebb...

Hogyan legyünk Steam kereskedők?

1. rész

Egy átlagos vagy ügyesebb giftező rengeteg CS:GO kulccsal rendelkezik és ezeket most tömeges mennyiségben adják el, vagy fogják a továbbiakban eladni. Jelenleg OPSkins-en 2,19-2,21 dollárért vásárolhatunk kulcsot, ami az utóbbi időszak negatív rekordja. Szeretnél kulcsokat vásárolni? Ez most kedvező időszak, de beszéljen helyettem inkább a grafikon:
Steam kulcs árak
A skinek árai ezzel szemben tovább emelkednek a növekvő keresletnek köszönhetően. Érdemes megvizsgálni egy olyan tárgy esetében a növekedést, aminek az ára kimondottan stabil. Vegyük példának az AK-47 Redline Field-Testedet. Ez amúgy is egy kedvenc skinem, persze nem a kinézete miatt, hanem azért, mert a piaci változások kiválóan tükröződnek mindig a grafikonján. Íme:
Steam skin árak
A következő hetekben érdemes eladni azokat a tárgyakat, amiket szeretnénk, ugyanis pár héten belül lecsap ránk a Summer Sale és azonnal zuhanásnak indulnak majd az árak. Ilyenkor mindenki játékokat vásárol és sokszor a piacon eladott skinekből származó bevételből és jókora túlkínálatot kapunk majd a nyakunkba, így az árak minden bizonnyal esni fognak. Persze ezen is profitálhatunk:

Arról nem is beszélve, hogy az új Operation, az Operation Hydra megjelenésének köszönhetően sok skint adnak el, hogy a bevételből Operation Pass-t vásárolhassanak és ez is csökkenti az árakat.

Egy újabb update-nek köszönhetően a trading cardokkal sem lehet mutyizni már. Ezzel a lépéssel a Steam az infláció ellen küzd és azok ellen, akik trükközéssel farmolták a kártyákat és adták el őket nagy mennyiségben a piacon. Ez természetesen pozitív lépés a részükről és mindenképpen üdvözlendő.

Az utóbbi update-ekből egyértelműen kitűnik, hogy a Steam teljes mértékben szabályozottá kívánja tenni a piacot. Ez természetesen jó és hosszútávon kifizetődő politika a részükről, de olykor ezek a módosítások a fair módon kereskedő traderek lehetőségeit is korlátozzák. Alapos a gyanúm, hogy nem ez volt az utolsó update, a közeljövőben, ami hatással lesz a piacra.

Ha tetszik Tanár Úr munkássága, akkor az alábbi helyeken megtaláljátok őt:
Tanár Úr YouTube csatorna
Tanár Úr Twitch csatorna
Tanár Úr Facebook oldal

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!