Újfajta felhasználási módjára jöttek rá Roadhog hookjának

Újfajta felhasználási módjára jöttek rá Roadhog hookjának

Újabb felfedezés az elmúlt hónapok egyik legproblémásabb karaktere kapcsán.

Az elmúlt hónapokban meglehetősen sokat variáltak Roadhog és a hook működésén, hogy balanszosabb, kiszámíthatóbb és összességében korrektebb legyen a hős fegyvere. Úgy tűnik azonban, hogy továbbra sem stimmel minden - legalábbis még mindig tesznek új felfedezéseket a játékosok.

Az egyik Reddit felhasználó tegnap este posztolta az alábbi videót, amire sokan rácsodálkoztak, hiszen egy új - de legalábbis nem sokat látott - trükkről rántja le a leplet.

A lényeg az, hogy ha a visszahúzás közben szándékosan kimész az ellenfél látószögéből (például egy oszlop mögé állva), akkor a hook elhajítja az ellenfelet - mondjuk az Oasis mapen száguldozó autók alá, ahogy az a fenti videóban is látható.

Vannak, akik már kombót is kifejlesztettek a trükkre, hiszen a hajítás működik úgy is, ha a hook pillanatában behúzódik Mei Ice Wallja mögé.

Hogyan lehetséges a fenti és miért pont most? Úgy, hogy a legújabb patch-ben volt egy apró változás: immáron nem csak az elkapás és a rántás pillanatában figyeli az ellenfél látómezejét a játék, hanem a húzás alatt folyamatosan. Vagyis ha ekkor törjük meg a line-of-sightot, akkor egyhajíthatjuk az ellenfelet.

A Blizzard egyelőre még nem reagált a fentiekre - kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a felfedezés következménye.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!