Indul az ESL Pro League döntője, kövesd a magyar közvetítést

Indul az ESL Pro League döntője, kövesd a magyar közvetítést

Hosszú heteken át tartott az ESL Pro League ötödik szezonja, aminek döntőjét Dallas-ban rendezik, és ezen a héten zajlik!

Összesen 12 csapat küzdelmét láthatjuk május 30-tól egészen június 4-ig Dallas-ban. A csoportbeosztások készen vannak, így végig tekintve elmerenghetünk, hogy vajon miként alakul majd kedvenceink sorsa.

Nézzük meg elsőként az A csoportot, vajon melyik három csapat juthat ki a rájátszásba? Itt van a tavalyi győztes C9, a többszörös major győztes SK, és a Dreamhack Tours győztes G2 is. Ezek mellett talán eltörpül az Immportals neve, de ne feledjük, hogy a brazil ifjak okoztak már meglepetést, például tavaly decemberben az amerikai minoron, ahol 2-0-val nyerték meg a döntőt a C9 ellenében.

Hajlamosak vagyunk manapság a Fnatic-ról is megfeledkezni pedig az év elején, pontosabban januárban és februárban is a G2 fölé tudtak kerekedni, legutóbb az IEM selejtezőjében. Az EnVyUs viszont kevés eséllyel néz elébe ennek a csoportnak, tekintve, hogy manapság a Space Soldiers is nagy falatnak bizonyul a franciák számára. 

Elnézve a másik csoportot a NA'Vi, a mousesports és a karrierjükben felfelé törekvő North nevei lehetnek a legimponálóbbak. Tekintve, hogy a dánok behúzták az online divíziót nem gondolnám, hogy el fognak vérezni a csoportjukban. Akárcsak Magisk-ék, a mouz is éhes az elismerésre, a győzelemre. Ha a fiatal észt játékos, ropz, hozza elsöprő teljesítményét, akkor a mouz számára sem lehet kérdés a továbbjutás. Én személy szerint a NA'Vi-t jobban félteném, hiszen a legutóbbi offline versenyeik nem sikerültek valami fényesre, bár az igaz, hogy ebben a formátumban, ahol a csoportban mindenki játszik mindenki ellen, több esély lesz a javításra.

A SK után a Liquid volt a legmagabiztosabb az amerikai divízióban. Fiatal erőből ők sem fognak hiányt szenvedni, Twistzz a maga 17 életévével a legfiatalabbnak számít ropz mellett. Hiába van itt az ELEAGUE második szezonjának győztese az OpTic, elnézve manapság a teljesítményüket az NRG sorsára kellene, hogy jussanak. Persze minden predikció megdől, ha a játékosok valami újszerűt mutatnak vagy egész egyszerűen csak kifognak egy jó napot, és meglepik erősebbnek hitt ellenfeleiket!

Ne feledjétek, hogy a versenyt magyar nyelven is követhetitek kedden és szerdán 18:30-tól, valamint a rájátszást 19 órától csütörtökön és pénteken. A hét további napjain is várható magyar adás, viszont tekintettel az időeltolódásra - hiszen Dallas-ban folyik a döntő - a késő esti és hajnali mérkőzéseket nem áll módunkban közvetíteni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!