Nem siették el az EU LCS beosztását

Nem siették el az EU LCS beosztását

Egészen a mostani hét elejéig vártak, alig pár nappal a kezdés előtt, ahogy nyilvánosságra hozzák az EU LCS beosztását, míg az NA már egy ideje publikálva lett.

Holnapi napon, azaz június 1-én csütörtökön délután 5-től kezdődik végre az EU LCS nyári szezonja. Rögtön volt VB szereplő csapattal indul a móka, mivel az szezont az H2k és a Splyce összecsapása nyitja a megszokott berlini stúdióban. A szezon maga augusztus 13-án ér véget és naponta 2-2 mérkőzést fognak sugározni, heti három napon, csütörtökönként, péntekenként és szombatonként, kivéve a második, harmadik és hetedik hetet, ilyenkor négy napon át tartanak a mérkőzések.

Július 1. és 13. között nem lesznek mérkőzések, ekkor zajlik majd a Riot új nemzetközi eseménye, vagyis a Rift Rivals, mely július 3-án veszi kezdetét és tart egészen 9-ig régiótól függően. Amire mindenképp érdemes lesz figyelni ebben a szezonban is, azok a G2, a Unicorns of Love, meccseit, akik a döntőben is találkoztak a tavaszi szezon végén, melyet előbbi nyert 3-1-re. A G2 azóta nemzetközi szinten is megmutatta, hogy fel tudja venni a versenyt a legtöbb csapattal, még a döntőben szereplő SKT-vel szemben is hoztak egy meccset és a többi mérkőzés sem annyira volt egyoldalú. A Unicorns of Love pedig nemrég tért vissza Koreából bootcamp után.

Lesz két új szereplő is az LCS-ben, a Ninjas in Pyjamas és a Mysterious Monkeys, akikről egyelőre nem sokat tudni a felállásokon kívül, de ez persze semmit nem jelent, a puding próbája az evés, tehát a színpadon dől el, mennyire tudják felvenni a versenyt a többiekkel. Az szinte biztos, hogy a teljes EU közeg az Origen és a Giants kiesésével kicsit erősebb lett és talán nem lesz mindkét csoportban két "free-win" csapat is. A két új gárda természetesen bevásárlással szerezte meg a helyet, mivel sem a Fnatic Academy, akinek a helyét a NiP vette meg, sem pedig a Misfits Academy, akiket a Mysterious Monkeys vásárolt fel, játszhattak volna az LCS-ben.

Az első hét a következőképpen fog alakulni, ami az összecsapásokat illeti. Előzetesen egy kis esélylatolgatásba bonyolódva, külön kifejtett indoklás nélkül az alábbi csapatokat várom győztesként szépen sorban haladva: H2k, Fnatic, G2, UOL, H2k, Fnatic.

A teljes beosztást az alábbi linken találjátok. A mérkőzéseket pedig angol, valamint magyar nyelven is tudjátok majd követni a Twitch-en.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!