Mi lesz veled, Krepo?

Immáron másodjára keveredett kellemetlen ügybe Krepo, lehet, hogy ezt már a Riot se nézi el.

Nem ez az első alkalom, hogy valamilyen gyanús ügybe keveredik az EU LCS korábbi sztárjátékosa, manapság pedig már inkább kommentátoraként ismert Mitch "Krepo" Voorspels, de most akkora slamasztikában van, hogy még az is megkérdőjeleződött, hogy a Riot alkalmazza-e még.

Hogy mi kavart ekkora port? Egy kicsit vissza kell utazzunk az időben egészen a 2016-os évig, ahol Krepo már belekeveredett egy érdekes ügybe. Gross Gore, az ismert streamer, akit azóta emiatt már lebannoltak Twitchen, újabban pedig feloldották, azt állította, hogy Krepo egy 15 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Váltig állította, hogy ez igaz és mennyire etikátlan, hogy ismertségét, munkáját kihasználva hasznot húz belőle és visszaél helyzetével. Ezt olyannyira hangoztatta, a történtek alapján komoly bizonyíték nélkül, hogy a Twitch csatornáját egész egyszerűen lekapcsolták és csak most nemrég kapta vissza, bő 1,5 évvel később. Az ügyből pedig nem lett semmi, soha semmilyen bizonyíték nem került elő.

Ez bő egy éve volt, most azonban az MSI alatt került ki néhány kép a netre, amelyeken Krepo szerepel, szexuális utalású üzenetekkel, sőt, van olyan kép, amin a nemi szerve van rajta. Hogy kinek küldte a képeket és hogy miért került ki ez a netre (azóta már le is szedték), azt egyelőre senki nem tudja. A lehető legrosszabb időben, ilyen "rivaldafény" mellett Krepo nem maradhatott kamerák előtt. Hogy ez a saját döntése volt-e, vagy a Riot szólt rá, hogy lépjen vissza, azt nem tudni.

Az egész eset dráma részét az adta, hogy állítólagosan egy 16 év alatti vagy 16 éves lánynak küldte a meztelen képeket és pár rövidebb videót Snapcheten, aki ezeket megtartotta, majd később körbekürtölte eddig ismeretlen okból. A hölgy korára, vagy ha már itt tartunk egyáltalán nemére semmi bizonyíték nincs, legalábbis nyilvánosan.

Minden bizonnyal, ha ez bizonyítható lenne és Krepo valóban bűnös lenne abban, amit állítanak róla, már csak ennek a PR és marketing üzenete miatt valószínű, hogy nem nagyon kommentálhatna többet a Riot-nál. Krepo utolsó megszólalása május 20-án volt Twitteren, ahol beismerte, hogy valóban ő szerepel a kiszivárogtatott képeken.

Azóta síri csend van a részéről, semmilyen szinten nem jelent meg sehol, bár egy reddit fórumon lehetett olyat olvasni, hogy egy noname csatornán kamera nélkül néha streamel, de azon kívül nem nyilatkozott semmit, ahogy a Riot sem. Ez azért is érdekes, mert ma délután 5-kor kezdődik az EU LCS nyári szakasza és még mindig semmi hír arról, hogy Krepo fog-e mostanában, vagy úgy egyáltalán kommentálni még a Riot versenyein.

Külön érdekesség, hogy a riotgames hivatalostwitch csatornáján tiltott szó a Krepo és pár másik permutációja, amit gyakran használnak az emberek, ha ezeket beírjuk chatre egy 10 perces timeout lesz a jutalmunk.

Mit gondoltok, mi lesz Krepo sorsa?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!