Ők a legjobb 4 csapat az ESL Pro League döntőjében, kövesd a magyar közvetítést!

Ők a legjobb 4 csapat az ESL Pro League döntőjében, kövesd a magyar közvetítést!

Már csak 4 csapat maradt Dallas-ban, hogy eldöntsék, ki lesz az EPL ötödik szezonjának bajnoka! G2 vs. SK, North vs. Liquid az elődöntőkben! 

Kialakult a legjobb négyes az ESL Pro League ötödik szezonjának offline döntőjében, Dallas-ban. Meglepetésként érhetne ez a négyes, ám csupán a Team Liquid lóg ki, mint kakukktojás. A HLTV világranglistája szerint itt van a legjobb ötből három, vagyis az SK, a G2, és a North is. Az elődöntőben először a G2 Esports küzd meg az SK Gaming-gel, majd a North néz farkasszemet a Team Liquid-del!

Az SK vs. mouz meccs nem tartalmazott túl sok meglepetést. Bár a kétszeres major győztes 16-7-es mirage-zsal, és 16-8-as cache-sel küldte haza az egereket, mégsem volt olyan egyszerű dolga a braziloknak. Öröm volt látni, hogy a mouz is produkált tanítani való köröket, többek között a következőt:

A másik ágon már jóval keményebb küzdelem zajlott. A Team EnVyUS és a Team Liquid egy szokásos NA vs. EU mérkőzésnek indult. Hiába az amerikai lendület, már az első pályán fogyni látszott, főleg miután a franciák óriási comeback-et mutatva, lehozták a Liquid pályáját Cobblestone-t 16-14-re. Ehhez viszont nagy szükség volt az egyéni skill-re, RpK és SIXER kifejezetten jól teljesített a mérkőzés alatt, sőt utóbbinak egy igen kritikus 1v3-at is köszönhet az EnVyUs.

A második pálya train lett, amivel már bőven volt dolga a francia csapatnak, hiszen az "A" csoport továbbjutóit tie breaker-ben döntötték el, ahol szintén végig train volt, és nemcsak a fnatic-ot, de az SK-t is legyűrték rajta. Úgy tűnik a Liquid mégis nagy falatnak bizonyult, és egy magabiztos 16-10-zel kiegyenlített az amerikai csapat. 

A döntő pálya nuke lett, ahol a Liquid kezdhetett az előnyösebb CT oldalon, aminek meg is lett a böjtje. Már az előző pályán is legyőzhetetlennek számító jdm, ezúttal még kegyetlenebbre váltott. Nem létezett szituáció, amiben le lehetett volna szemtől-szembe gyűrni az AWP-t forgató amerikai játékost. Végül 14-1 után, szerzett néhány kört az nV, de már csak elodázni tudták vereségüket. 16-4-re győzedelmeskedett a Liquid és bejutott a legjobb négy közé!

Egy nap pihenőt kaptak a játékosok, így szombaton 19 órától folytatódik az ESL Pro League az elődöntőkkel, méghozzá egy G2 vs. SK, majd North vs. Liquid összecsapással! Természetesen a magyar közvetítés kommentátorai akkor is várnak mindenkit a csatornán!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!