Mit leshet el az EU és az NA LCS a koreaiaktól?

Mit leshet el az EU és az NA LCS a koreaiaktól?

Az LCK már egy ideje megy, lássuk ott mik a legnépszerűbb hősök, amiket az EU és NA LCS is átvehet.

Az EU LCS-ben már túl vagyunk két napon és az óceán másik oldalán is lement két meccs. A tavaszi és nyári szezon között sok csapat döntött úgy, hogy átruccan egy kis edzőtáborozásra Koreába, szóval várható, hogy az ottani meta éreztetni fogja a hatását mindkét LCS-ben. De ezek után lássuk azt, hogy melyik hősök felbukkanására számíthatunk.

TOP

Kennen

A kis villámnindzsa már tavaly is tiszteletét tette néha-néha, legtöbbször azért mert több szerepkörbe is be lehetett szorítani, így flex választásként könnyen lehetett hamar elhozni. Kennen mozgékony és mivel távolról tud támadni, a legtöbb párbajellenfele hátrányból indul ellene, valamint az ultija miatt a csapatharcokban fontos szerepe van. Persze az LCK-be eddig még nem láthattuk, de ez nem azért van mert nem akarták elhozni, hanem mert eddig minden meccsen kibannolták.

Galio

Azt már láttuk, hogy Huni mit művelt ezzel a karakterrel, ha az MSI-on a kezébe került és megérdemelt helye van ezen a listán. Galio tankossága mellett ott van egy erős taunt, egy félig globális ulti és egy olyan passzív, ami nagy segítség a korai farmolásban. De nem ez a fontos, hanem hogy a Q nála is százalékos maximális életerőt sebez és jó esetben ezt akár több ellenfélen is meg tudja csinálni egyszerre.

Jayce

Hasonlóan Kennen-hez nála is az a a legfőbb érv a játékra, hogy a tankokat megeszi reggelire, sőt inkább megeteti reggelire a csapattársaival. A mostani népszerű build-je miatt lekapja az armor-t, százalékos max hp sebzést oszt ki, van két használható cc-je és messziről olyat lő, hogy az ellenfél törékeny carry-jei utána csak csókolommal köszönnek neki. Szóval kb. minden benne van, ami erre a metára kell.

Jungle

Lee Sin

A vak szerzetesnek úgy tűnik bérelt helye van a koreai ligában. Hiába kapott nerfet, az olyanok mint Peanut vagy Cuzz még mindig előszeretettel hozzák, mert a meccsek korai és mid szakaszában nagyon erős és olyan előnyt jelenthet a csapatnak, amit később nem lehet visszahozni. A TSM-ből Svensekeren eddig is előszeretettel választotta, de várhatóan mostantól másoknak is nagyobb prioritást élvez majd.

Zac

Zac megint csak olyan, mint Kennen, mindenki őt akarja, de senki sem kaphatja meg. Eddig az LCK összes meccsén a kispadra küldték. De ez nem meglepő, hiszen a rework óta a kedvenc zseléemberünk olyan eszközöket kapott, amik miatt megint kikerülhetetlen. Az Elastic Slingshot lehet, hogy nerfet kapott, de még mindig nagyon messzire hat. A Stretching Strike pedig nagyszerűen alkalmas arra, hogy elkapjon egy menekülő embert egy gank után és vissza rántsa, ahogy ezt Xerxe meg is mutatta az UOL tegnapi meccsén. Várhatóan sokat találkozunk majd vele.

Elise

A pókok asszonya eddig is erős volt, a soloque talán egyik legjobb jungle választása és a profi ligákban is megállja a helyét. Az egyik legfontosabb érv mellette, hogy nagyon gyorsan és relatíve könnyen végigrongyol a neutrális szörnyeken, majd elég sok ideje marad arra, hogy az ösvényeken is tiszteletét tegye. A gank-jei pedig nagyon erősek, hiszen az eszköztárában ott van egy stun és pókformában kirobbanó sebzést is tud okozni.

Mid

Syndra

Csak meg kell nyomni az R betűt és már lehet is beírni, hogy "easy". Na jó ez így ebben a formában nem teljesen igaz, de ettől függetlenül Snydra legalább annyi időt tölt a ban listán, mint játékban, legalábbis ha a koreai ligát vesszük alapul. A játék elején a cc-jei miatt könnyen ezüst tálcára rakhat egy gyilkosságot és a hatodik szint után ha lenn van az 5 (vagy több) sötét gömb, akkor kétszer is meg kell gondolni annak, aki a közelébe akar merészkedni. Az SSG midese, Crown azt mondta, hogy az SKT ellen a 2-0 főleg a Syndra miatt volt. Azt tudjuk, hogy a választás nem áll távol az NA-től, hiszen Bejrgsen és Jensen is bizonyította már, hogy erős, de most várhatóan a többi csapat is priorizálja majd.

Orianna

Faker az MSI keretein belül megmutatta, hogy mit ér Orianna, de azóta a Bdd, a Longzhu midese is megtanította a KT-nek, hogy ha nála van, akkor bizony baj lesz. A Shockwave simán eldönthet egy-egy csapatharcot és emellett a képességei egyszerre tudják támogatni a társakat és széttépni az ellenfelet. Orianna valahogy mindig ott volt a legjobb midesek között, emlékezzetek csak vissza arra, hogy mit művelt vele xPeke a 2015-ös vébén, de valahogy az utóbbi időben egy kicsit, mintha visszaesett volna a népszerűsége. Viszont az LCK megint megtalálta, úgyhogy várhatóan a többi liga is nagyobb hangsúlyt helyez majd rá.

Leblanc

Mióta a varázslónőnek átalakították a képességeit és nem tud olyan kirobbanó sebzést kiosztani, erősen visszaesett a népszerűsége. De az ázsiai régióban megint emelkedőben van a szerencsecsillaga, ami főleg annak köszönhető, hogy szinte lehetetlen gank-elni és a legtöbb rázós helyzetből ki tud keveredni. Ha pedig nem kell menekülnie, akkor megfordul a helyzet, mert ugyan lassabban, de mégis szignifikáns bajt tud okozni.

ADC

Ashe

Ha valakinek eszébe jut a kérdés, hogy miért van Ashe az ADC népszerűségi lista tetején, akkor csak meg kell nézni azokat, a meccseket, amikor a karakter PraY kezébe kerül. Az Enchanted Crystal Arrow olyan erős cc, hogy ha a jungler közel van, akkor szinte biztos a gyilkosság, sőt sokszor nem kell más csak a support segítsége. A korai Essence Reaver miatt csökken a töltési idő és lehet folyamatosan cd-re rakni ultit, amivel könnyen pokollá lehet tenni az ellenfél bot párosának az életét. Ha Ashe mellett pedig ott van egy Zyra vagy egy Karma, akkor a játék korai szakasza is könnyen hozható.

Varus

Hasonlóan a Freljord királynőjéhez, Varus is inkább a cc-k tekintetében tűnik ki az ADC-k közül, de persze nála még az armor redukció is bejön a képbe. Az ulti miatt a csapatcsatákban fontos szerepe van és ha kicsit rázósabb a helyzet, akkor az aoe slow adhat egy esélyt azoknak a csapattársaknak, akiket elkaptak.

Support

Thresh

Az öreg kaszás, akarom mondani láncos, végre megint visszatért és ismét láthatunk olyan hook megoldásokat, amik eldönthetnek egy-egy meccset. Persze, ahhoz hogy visszatérjen, kellett az is, hogy a Riot minden más használható support-ot lenerfeljen. Mondjuk az t is meg kell említeni, hogy ha valamelyik csapat hamar elhozza, akkor várható, hogy az ellenfél elhoz egy Zyra-t, aki ellen bizony nagyon tud szenvedni.

Zyra

Ahogy már arról szó volt, Thresh ellen ha kell megoldás, akkor Zyra lesz a válasz. De a növények úrnője nem csak ebben a párosításban erős. Megvan benne minden, ami egy ap support-nak kell és a relatíve magas sebzéshez nem kell neki sok item-et megvennie. A solo queue-ban bőven vezeti a támogató játékosok sebzési listáját és ez igaz az LCK-re is. A sebzés mellett pedig ott van még a két durva cc is, ami tökéletes arra, hogy valakit elkapjon a csapat és egy pillanat alatt felrobbantson.

Lulu

Ha Zyra jó Thresh ellen, akkor Lulu jó Zyra ellen. Mióta a Whimsey kapott egy nerfet, Lulu-nak sikerült lekerülnie arról a listáról, amin az állt, hogy permaban. Lulu az egyik legjobb választás, ha olyan csapatösszeállítást akar valaki hozni, ami arról szól, hogy védjük meg az ADC-t. A Pix Passive miatt egy pillanat alatt kilövi Zyra növényeit és az ösvény fázisban olyan védelmet nyújt, amivel a legtöbb odabökdöső support nem tud mit kezdeni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.