Bekeményít a Blizzard: jön a permaban, de egy versenyzőt is kizártak

Bekeményít a Blizzard: jön a permaban, de egy versenyzőt is kizártak

Komoly eltiltásra számíthatnak a leaverek, de a sportszerűtlen játékosokra is kegyetlenül lesújtanak.

Az Overwatch hivatalos fórumán nemrégiben ismételten felmerültek témaként a leaverek, vagyis akik (jellemzően vesztes állásnál) idő előtt elhagyják a meccset, tönkretéve ezzel mások szórakozását. Az a javaslat érkezett, hogy a játék jelölje meg ezeket a személyeket - az Overwatch fejlesztőcsapatának feje, Jeff Kaplan pedig hamar reagált is.

"Mindenképpen meg fogjuk fontolni ezt az ötletet."

Sőt, ennél jóval többet írt: igen komoly szigorításra lehet számítani, hiszen jön a permaban!

"A filozófiánk mindig is az volt, hogy ne legyenek leaverek a játékban, éppen ezért folyamatosan növeljük az ezért járó büntetést, és ez így lesz a jövőben is. Jelenleg egy új eljárást ültetünk épp be a játékba, amely figyelembe veszi, hogy hány Competitive szezonból lettél kitiltva, és egy bizonyos ponton túl örökre kitilt a Competitive Play-ből."

A versenyeket is egyre szigorúbban veszi a Blizzard: a Selfless játékosát, Dafrant nemrég kitiltották a Overwatch Contenders mostani és a következő szezonjáról sportszerűtlen magatartás miatt - ő is szándékosan feladott meccseket, illetve trollkodott a játékostársakkal. Sőt, a Competitive Play most indult, ötödik szezonjában sem vehet részt - és ennek időtartama alatt semmilyen Blizzard által szankcionált versenyen sem.

A helyzet annyira komolyra fordult, hogy Dafrant maga a csapat is kitette a szezonra, amire igen velős válasszal reagált:

"Őszintén szólva lesz@rom, mi lesz velem és a ki*****tt karrieremmel, mind megb********tok. DE! Legalább kezdtem felfogni, hogy a cselekedeteim hatással lehetnek a szervezetemre, a csapattársaimra és az ő karrierjükre."

Az idézett bejegyzés aligha szorul kommentálásra...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!