Így változott az Overwatch a legutóbbi patch óta

Avagy hősök, melyek nyertek, és amelyek veszítettek a legutóbbi változtatásokon.

Nagyjából három hete, május 23-án érkezett legutóbb komolyabb patch az Overwatch-hoz (legalábbis az "éles" szerverekre), amely több hős működésén is változtatott: Genji, Hanzo, Orisa, Reaper, Reinhardt és Soldier: 76 is kisebb-nagyobb módosításokon esett át.

Itt az új OW patch: a ninjákat buffolják, az öregeket nerfelik

Egy pici Hanzo és Genji buff, Orisa mostantól főleg tank és Soldier 76 egy erősebb nerfet kapott.

De milyen hatása volt ennek a metára? Erre voltak kíváncsiak az Overwatch Dataspace-nél, ezért készítettek egy statisztikát - szokás szerint a profi mérkőzések alapján - arról, hogy miként változott egyes hősök népszerűsége a patch előtti időszakhoz képest.

A számokon jól látható a dive compok népszerűségének előretörése, hiszen Zenyatta és Winston is javult a patch előtti időszakhoz képest, de D.Va is szépet lépett előre. A sokáig kihagyhatatlan státusz közelében lévő Ana és Reinhardt ellenben visszaestek, akárcsak Roadhog.

A fenti adatok kifejezetten a profi mérkőzésekre vonatkoznak, ám a "casual" metában is megfigyelhetőek hasonló trendek, hiszen a szóban forgó hősök népszerűsége hasonló irányban változott a Competitive Play negyedik szezonjában is.

Íme a negyedik Overwatch szezon legnagyobb nyertesei és vesztesei

Így változott a hősök népszerűsége a Competitive Play negyedik szezonjában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!