Miért is éri meg jól viselkedni a játékban, érkezik az új Honor rendszer

Miért is éri meg jól viselkedni a játékban, érkezik az új Honor rendszer

A következő patchben, vagyis a 7.13-ban jön az új Honor system, vagy becsületrendszer magyarul. Nézzük mi is vár ránk pontosan!

Ezt korábban már említettük, hogy a Riot valami nagyot szeretne alkotni, mert a jelenlegi rendszer úgy ahogy van, befuccsolt, nagyon kevesen használják már aktívan. Miért is tennék hiszen semmi jelentősége nincs, illetve nem volt, azon felül, hogy egy kis ikont kaptunk a keretünkre betöltésnél.

Emlékszünk még a Honor rendszerre a LoL-ban? Mi se nagyon, szerencsére átalakul

Pár évvel ezelőtt bevezettek egy rendszert, amivel díjazni lehetett a jobb csapattársakat, de ez valahogy elhalt idővel, nincs motiváció használni.

Annyit már lehetett tudni az előző bejelentésnél is, hogy egy új szavazási képernyő fog várni minket a meccsek után, ahol értékelni tudjuk egy-egy csapattársunkat, igaz ezúttal már más szempontok alapján. Ha mi magunk is állandóan pozitív visszajelzéseket kapunk, akkor azzal előbb utóbb szintet lépünk, összesen 5 szintje van az új rendszernek és minél magasabb szintre jutunk, annál nagyobb jutalmak várnak ránk. A jutalmak lehetnek kulcstöredékek, különféle ládák és egyéb exkluzív tartalmak. 

Az alábbi módon jelennek majd meg a csapattársaink a meccs után és különféle szempontok alapján lehet értékelni őket. És hogy miben lesz ez más, mint az eddigi rendszer? Mindenki csak egy csapattársát tüntetheti ki, így tényleg csak az fog elismerést kapni, aki valóban megérdemli. Reménykedünk abban, hogy a post game lobby nem egy kéregető fesztivállá növi majd ki magát, ahol mindenki az elismerésért kuncsorog. Az új rendszer hatására a report rendszer természetesen nem tűnik el, így akár vissza is eshetünk, ha rosszul teljesítünk.

Az új szavazási kategóriák a következőképpen fognak kinézni. Értékelni tudunk majd csapattársakat azért, mert higgadt fejjel játszott végig egy nehéz szituációban és akkor többszöri gank után sem kezdett flamelni. A második kategória a remek döntéshozó, vagyis egy olyan játékos, aki jól látta át a helyzeteket, tanácsaival hozzájárult a győzelemhez és jó hívásai voltak. A harmadik pedig a nemes egyszerűséggel GG <3-ra keresztelt általános elismerés, akivel egyszerűen jó élmény volt játszani, mert vicces volt, vagy csak simán segítőkész.

Ezek után nem sok dolgunk van már, mint élvezni a meccs utáni dicsőséget, feltéve ha kapunk persze. Ha a csapat többsége elismer téged, akkor az idézőnevünkön egy különleges effekt jelenik meg, ami így néz ki:   .
Harmadik szint fölött pedig már ha ketten is elismernek az előre összeállított csapatunkból, akkor a következő meccsig egy ilyen ikonnal gazdagodik a nevünk:  .
Ha pedig egy nem premade csapatban akár egy ember is elismer minket és már harmadik szint fölött, akkor a következő meccsig ez lesz a nevünk mellett:  .

Az előzőleg megszokott keretikonokat ezúttal is megkapjuk a nevünk mellé. Balról jobbra láthatjuk a harmadik, negyedik és ötödik szintet. 

Mindenki a második szinten fog kezdeni, ahonnan ugye 5. szintig lehet fejlődni, vagy ha valaki nagyon rosszul viselkedik, akkor az akár a 0. szintre is lemehet. Ha valaki konzisztensen küzd és mindig próbálja a maximumot kihozni magából, még ha csendesebb is, előbb utóbb szintet fog lépni. Aki viszont akár ki is tud tűnni, ők nyilván hamarabb érik majd el a magasabb szintet, tehát nem kell feltétlen benyalni a csapattársaknál csak a kitüntetésért.

Aki a dicstelen, vagyis 0. szinten van, ő semmilyen jutalmat nem fog kapni, az első szinten kevesebb kulcstöredéket, de legalább valamit kapunk. Második szinten, ahol mindenki kezd, ott már normál mennyiségű kulcstöredékhez juthatunk, de semmi máshoz. Harmadik szinttől már megkapjuk a szezon végi jutalmakat is, amiket eddig a ranked rendszerhez is kötve láthattunk. Az igazi jóság a negyedik szinttől kezdődik, itt az összes eddigi említett dolgot megkapjuk, ezen kívül kitüntetéskapszulákat és töltőképernyős jelvényeket is. Ötödik szinten is hasonló jutalmakkal bővülünk, talán a valószínűség lehet más.

Mit szóltok az új rendszerhez?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.