Eldőlt a magyarok sorsa, nézd vissza a Szlovákia elleni   mérkőzést!

Eldőlt a magyarok sorsa, nézd vissza a Szlovákia elleni mérkőzést!

Lejátszotta utolsó meccsét a magyar válogatott a Hearthstone Global Games első csoportkörében.

Bár Dél-Korea ellen nagyon közel volt már a továbbjutáshoz, mégis úgy alakult, hogy az utolsó játékhéten dőlt csak el a magyar válogatott sorsa a Hearthstone Global Games-en. Az ellenfél Szlovákia volt, a képlet pedig nagyon egyszerű: vereség esetén kiesés, győzelem esetén pedig továbbjutást várt az Exigo, PenhaDani, ChaiNCalleR, Exair négyesre.

Előzetesen nem spoilereznénk el a végeredményt, így aki nem szeretné lelőni a poént, az az alábbi videóban visszanézheti a teljes mérkőzést!

A mérkőzés összefoglalója

A magyarok részéről PenhaDani kezdte az összecsapást, méghozzá Dragon Priesttel, akinek egy Quest Rogue-on kellett keresztüljutnia. A szlovákok egy Preparation, Mimic Pod ---> Preparation play miatt elég lassan kezdtek, a negyedik körben azonban éppen ennek köszönhetően egy korai Vanish-sel el tudták takarítani a magyarok addig kialakított boardját. A hatodik körös Questre még érkezett egy Dragonfire Potion válaszként, ezután viszont az újabb boardot és a Charge lényeket már nem tudta megoldani Dani.

PenhaDani vs. Pavel1111

A sort ChaiNCalleR folytatta Freeze Mage-dzsel, aki egy Aggro Druiddal nézett szembe. A szlovákoknak a második körben már négy lényük volt az asztalon, amire érkezett egy Mark of the Lotus is, a magyarok pedig Ice Barrierrel és Frost Novával igyekeztek feltartóztatni a hordát. A középjátékban ChaiNCalleR zseniális játékkal csalta bele Ritchie-t egy nyolcadik körös Flamestrike-ba, melyet követően a szlovákoknak két lapból kellett megpróbálniuk újból építkezni, ám innen már nem volt esélyük.

ChaiNCalleR vs. Ritchie

Jött a csapatkapitány, Exigo, aki Evolve-os Token Shamannal szállt harcba Naturelord Murloc Paladinja ellen. A szlovákok korai indulását elég jók sikerült kezelni Maelstrom Portallal és Jade Claws-zal, a középjátékra eléggé ki is ürült a kezük, egy Small-Time Recruits-szal azonban sikerült visszajönniük. Ekkor azonban Exigo egy Doppelgangster + Evolve play-jel elég szép asztalt épített. Ezután hiába tettek ki négy lényt is a szlovákok a következő körben, egy Devolve teljesen megsemmisítette az asztalukat. Innen a magyarok pár kör alatt felőrőlték az ellenfelet, bár a szlovákok egy Holy Wrath ---> Molten Giant (!) kombóval még nyerhettek volna.

Exigo vs. Naturelord

A negyedik játszmában ezúttal az ellenfélnél jött Token Shaman, Exair Pirate Warriorral próbálkozott. Az első körökben ő is volt a kezdeményezőbb, ám egy negyedik körös Evolve + Maelstrom Portal benullázta az asztalát, innen pedig a kalózok már nem tudták visszaszerezni a kezdeményezést.

Exair vs. Naturelord

Az utolsó, mindent eldöntő párharcot ChaiNCalleR és Ritchie vívták, mindketten Midrange Hunterrel, nem akármilyen összecsapásnak lehettünk tehát szemtanúi. A szlovákok kezdtek jobban, a magyaroknak kellett védekezniük, ám jól látszott a terv: egy ötödik körös Unleash the Hounds + Scavenging Hyena mindent megfordíthat. Végül egy Dire Wolf Alpha kíséretében jöttek a kutyák, ami szintén kiválónak bizonyult, innentől pedig már a boardon és kézben és előnyből vihették végig a meccset a magyarok.

ChaiNCalleR vs. Ritchie

Magyarország 3:2 Szlovákia

Magyarország a győzelemmel a csoport második helyén végzett Dél-Korea mögött, így továbbjutott a Heartstone Global Games második szakaszába!

A csoport végeredménye

1. Dél-Korea, 4-1 (12:7)
2. Magyarország, 3-2 (12:11)
3. Görögország, 3-2 (12:11)
4. Hongkong, 2-3 (11:11)
5. Portugália, 2-3 (9:11)
6. Szlovákia, 1-4 (7:12)

A Global Games következő szakaszában 24 csapat folytatja majd - a továbbjutók teljes névsora péntek reggelre válik véglegessé.

Gratulálunk a magyaroknak, Exigonak, PenhaDaninak, ChaiNCalleRnek és Exairnek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!