FIFA17 VB: Belgium átgázolt Magyarországon az első fordulóban

FIFA17 VB: Belgium átgázolt Magyarországon az első fordulóban

Belgium a tavalyi EB után most se kegyelmezett, nem indult rózsásan a magyarok számára a viadal.

Hatalmas pofonnal kezdte meg az FVPA világbajnoki szereplését a magyar válogatott. A D csoport nyitómérkőzésén Belgium ellen előbb egy szoros 1 gólos, majd pedig egy kiütéses vereséget szenvedtünk el. A találkozó gyászszünettel kezdődött, Suha József a Szükre Marhák tragikusan elhunyt balszélsőjére emlékeztek. A belgák megengedték, hogy a mezében az egyik játékosunk megemlékezésképpen gólt szerezzen, ezután újrakezdődött a találkozó.

Az első meccs összeállítása:

A meccsen az első belga helyzet után úgy tűnt remekül összeállt a magyar csapat. Többet birtokoltuk a labdát, de igazi nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A félidő másodpercekre volt, azonban egy remek kontrát követően Insigne18 találatával megszerezte a vezetést ellenfelünk. A második játékrészben rendre próbálkoztunk, de egy megpattanó lövésen és az utána járó szögleten kívül érdemben nem tudtuk veszélyeztetni a kapujukat. Az utolsó percekben még sikerült beszorítani őket, de eredményt ez sem hozott.

A második meccs összeállítása:

Több helyen is cserét hajtottunk végre, ennek ellenére erősen kezdték a Belgák a meccset. Olyannyira, hogy már a 9. percben hatalmasat kellett védenie Gengszternek, de ez sem volt elég, a lecsorgó labdával büntettek. Mint kiderült, ez csak az első volt a sorban, nem igazán találtuk a ritmust, ellenfelünk pedig magasabb fokozatra kapcsolt. Nem kíméltek minket és egy félidő alatt tulajdonképpen elintézték a meccset és minket is. 0-3-al fordultunk. A csapat az öltözőből kijövet sem tudott feljavulni, sőt egyre inkább estek szét a játékosaink fejben. Az idei legnagyobb vereségünket szenvedtük el.

A két mérkőzés összefoglalója és végerdeménye:

Magyarország 0-1 Belgium
Belgium 5-0 Magyaroszág

Poór "Pedro" Tamás, a csapat egyik kapitánya az alábbit nyilatkozta:

"Az első meccsen szerintem egy döntetlent megérdemeltünk volna. A második meccsen sajnos egy új frissítés okozta technikai hiba miatt a fél csapat nem hallotta egymást, úgy meg nehéz megoldani a védekezést. Persze ettől függetlenül bedaráltak minket a belgák és nagyon csúnya verést mértek ránk... korai pofon volt, de talán még időben. Egyszerűen valami hiányzott a csapatból a 2. meccsen, amit nem is tudunk megmondani, hogy mi lehet az. Persze a mi felelősségünk elsősorban a vereség: kockáztattunk, bebuktuk, a hollandok ellen pedig mindenképpen javítani akarunk!"

A D csoport állása:

# Csapatok P W D L GD Pts
1. Belgium 2 2 0 0 +6 6
2. Hollandia 0 0 0 0 0 0
3. Tunézia 0 0 0 0 0 0
4. Magyarország 2 0 0 2 -6 0

(P=lejátszott mérkőzések száma, W=győzelem, D=döntetlen, GD=gól differencia, Pts=pontszám)

További eredmények:

B csoport:

Algéria 1-1 Oroszország
Oroszország 1-3 Algéria

A csoport:

Brazília 4-0 Svájc
Svájc 3-0 Brazília

C csoport:

Olaszország 4-0 Szenegál
Szenegál 1-6 Olaszország

Következő ellenfelünk Hollandia lesz! Hamarosan bővebb információval szolgálhatunk a párharcról!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKETT A FACEBOOKON!

Kövess Minket!