Újabb óriás hullott el az EU LCS-ben, a Roccat lenyomta a Fnaticot!

Ha valaha láttunk egy igazi clownfiestát, akkor ez az volt. Ez elsősorban a Fnatic-nak ciki, akiktől a rajongók sokkal többet vártak a Roccat ellen.

A tegnapi napig minden nagyon jól ment a Fnatic-nak, még a G2-t is megverték egy szoros szériában. Joggal gondolhatták az emberek, hogy a Roccat nem fog különösebb gondot jelenteni nekik, elvégre ha a tavaszi bajnokot meg tudták verni, egy középszerű csapat ugyan milyen ellenszerrel érkezhetne ellenük?

Perkz: "Láttuk a győzelem lehetőségét, aztán kikaptunk"

Heldeus | 17/06/14 06:53Perkz mesélt az SKT elleni MSI döntőről, ahol a G2 keményen felvette a kesztyűt az SKT-vel szemben. Ráadásul képes volt "ledugni egy brokkolit" Faker torkán. Milyen volt az MSI? Hogy érezted magad? Nem régiben a G2 midesét, Perkz-t kapták el egy rövid interjúra, és faggatták őt a közelmúltban történt versenyekről, elsősorban természetesen az MSI-ról, illetve valamelyest a magándolgairól.

A válasz a kérdésre pedig nem mást, mint a totális káosz, vagy clownfiesta, ahogy a LoL berkein belül ismerjük. Ez lényegében annyit tesz, hogy a meccs átmegy teljesen kaotikus, véletlenszerű és látszólag minden logikát nélkülöző események tömkelegébe, valahogy így írható le a széria is a második mérkőzéstől. 

Azt azért hozzá kell tenni, hogy nem ez a Roccat első nagy meglepetése a színpadon. A tavaszi szezonban ők voltak azok, akik egy 0-7-es kezdésből feltámadva végigvertek mindenkit, köztük az utolsó hétig veretlen G2-őt, szóval valamit tudnak a srácok. Még akkor is ha ez a mostani szériában annyira nem jelent meg. A tavaszi szezonban tényleg nagyon összeszedték magukat és mintha egy kicserélt gárda játszott volna a monitorok mögött. Tegnap egy kicsit szerencséjük is volt, mert a Fnatic se igazán tudta, hogy mit csinál. Phaxi teleportjai szörnyűek voltak, a második meccsen, amit egyébként megnyertek, 1/13/5-öt ment Jarvannal. Ezért egy solo que meccsen akár még reportot is kapott volna simán intelésért. Betsy pedig nagyon, de nagyon nem érezte az Orianna ultikat, sorra csattantak el úgy, hogy senkit nem talált el vele.

Első alkalommal a Fnatic még kimért és összeszedett volt és pontosan megmutatkoztak a Roccat gyengéi, hogy miért is küszködtek eddig. Phaxi helyzetfelismerő készsége bőven hagy kívánnivalót maga után, míg Pridestalker Warwick-el javarészt körbe-körbe rohangált, mint egy töketlen kutya. Rotációkban is messze elmaradtak Rekkles-ékkel szemben, az ösvényfázisuk is egy katasztrófa volt javarészt, ráadásul a tornyokat is "érdekesen" cserélték egymással.

Egyébként ezek a tátongó hiányosságok és a felkészületlenség azért is furcsa, mert bár a Fnatic nagyon jól játszik alapvetően, a tervük eléggé egysíkú. Splitpush mindkét szélső ösvényen, lehetőleg Kennen-el és Shen-el. Erre azért annyira nem nehéz felkészülni. Rekkles továbbra is az egyik, ha nem a legjobb Kennen játékos a világon, főleg ADC szerepben, bár a kitiltott Shen nélkül már ő sem volt annyira bátor mint előtte. Farmban rendszerint vezetni tud és jól ismeri fel a helyzeteket, tudja mikor hol a helye, kezdeményezései az ultijával szinte hibátlanok. Ennek köszönhetően egy viszonylag egyoldalú mérkőzésen megszerezték a vezetést a szériában.

A gondok még tovább nőttek a második meccsen, ahol úgy tűnt már borítékolhatjuk a 2-0-t a Fnatic javára. Phaxi, mint már említettük rengetegszer halt meg, mint anno Darien, de a csapata valahogy csak visszahozta, ugyanis amíg sOAZ és Rekkles az 1/12-ben álló, teljesen értéktelen Jarvant ölte a bot inhibitor tornya előtt, addig a Roccat betört a bázisba és mire észbe kaptak sOAZ-ék, akinek TP-je sem volt, a meccsnek már vége volt és kiegyenlített a Roccat. Még azt se lehetne erre mondani, hogy csodával határos módon, ez maga a csoda volt a javából.

Láthatóan több mint 10 ezer aranyelőny után ilyen csúfosan elbukni egy meccset még a profikat is ki tudja készíteni. Harmadik alkalommal már Phaxi is felébredt téli álmából és végre hasznos tagja volt csapatának Fiora választásával ugyanazt csinálta, mint amit a Fnatic szokott minden meccsen, splitpusholt. Ugyanez volt a terv, amikor botra küldték, míg csapata előkészítette a rálátást a Baron környékén. Ez egy nagyon egyszerű rotáció, amit még solo que meccseken is látni, de ez volt a megfelelő lépés. Fiora az 1 v 1-ek koronázatlan királynője, főleg ha egész meccsen farmolni tud. Ez két dolgot jelent, vagy leküldenek ellene két embert, mivel egy nem lenne elég és ezzel emberelőnybe kerül a csapat többi része a Baronnál, vagy nem küldenek oda senkit, ez esetben a Roccat-nek csak veszélyeztetnie kell Baront, amíg Fiora elvégzi a dolgát. 

Végül az utóbbi teljesült úgymond, bár a Baront végül a Fnatic kezdte el, de Pridestalker ezúttal gyorsabb volt a Smite-al és ellopta azt. Nem mellesleg egy olyan zárt térben, mint a Baron odúja Betsy Viktorja annyi sebzést tudott okozni, amennyit csak nem szégyellt. Pridestalker belehalt a lopásba, de a maradék négy csapattag megkapta a Baront, sőt két Fnaticost is kiszedtek, név szerint sOAZ-t és Jesiz-t. 

Ráadásul Pridestalker a lopást kétszer is megcsinálta Broxah ellen, ez pedig már elég volt, hogy a meccs az ő oldalukra billenjen. Ezzel együtt eléggé felborult az A csoport erőviszonya. A Fnatic még mindig első, de egy ilyen vereség után, a többi csapat is vélhetően kevésbé félve lépnek majd pályára ellenük, hiszen a Fnatic láthatóan verhető még akár a Roccat által is. Másrészről pedig jó látni, hogy ha csak a harmadik meccsre is, de a Roccat összeszedte magát és ott volt fejben a meccsen. Hosszú az út innen még a tavaszi szezon végi formához, főleg, hogy azóta Maxlore sincs már itt, de valami elindult náluk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!